Italianul care a adus coronavirusul în România a fost externat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italianul Cesare Emenddatori (dreapta) care este căsătorit cu o româncă din judeţul Gorj  a fost externat FOTO Arhivă personală
Italianul Cesare Emenddatori (dreapta) care este căsătorit cu o româncă din judeţul Gorj  a fost externat FOTO Arhivă personală

Italianul care a adus coronavirus în România a fost externat. Este vorba de Cesare Emenddatori (72 de ani) care a stat în judeţul Gorj timp de câteva zile şi care este căsătorit cu o gorjeancă din localitatea Bîlteni.

Septuagenarul a fost internat în Italia, luni, 24 februarie, cu simptome specifice şi a ieşit pozitiv la testul care i s-a făcut. Potrivit presei italiene, pacientul este din oraşul Cattolica, fiind primul caz de infectare din provinica Rimini.

De la Cesare Emenddatori s-a infectat şi primul român infectat cu coronavirus. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj a cărui stare este bună. Testat de medicii de la Institutul Matei Balş tânărul a ieşit de două ori negativ la coronavirus. 

În prezent, în România mai sunt confirmate încă două cazuri de contaminare cu coronavirus. Unul dintre pacienţi, din Maramureş, care a avut probleme respiratorii şi a fost nevoie de terapie intensivă, se află internat la Cluj-Napoca. Starea lui este bună. Celălalt pacient este o femeie din Timişoara, a cărei stare este, la fel, considerată bună.

Reamintim că 49 de persoane sunt astăzi în carantină din cauza coronavirusului şi 7893 de persoane în izolare la domiciliu. 

Scade numărul persoanelor izolate la domiciliu

„Faţă de cifrele comunicate ieri, 29 februarie 2020, pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, este înregistrată o scădere. Aceasta rezultă din faptul că persoane introduse iniţial în izolare au ieşit din perioada de incubaţie a virusului, de 14 zile”, se arată într-un comunicat oficial al Ministerului Sănătăţii.  

De asemenea, aceleaşi date sunt valabile şi pentru membrii familiilor acestor persoane. Practic, sunt luate în evidenţă sau scoase din evidenţă şi persoanele care fac parte din familia celor suspectaţi că ar fi putut contacta virusul şi care au urmat aceleaşi proceduri de izolare. 

„Menţionăm faptul că iniţial numărul persoanelor aflate în autoizolare s-a raportat la declaranţi, faţă de care s-au realizat raportările şi li s-a pus în vedere autoizolarea împreună cu membrii familiei, iar după primirea alertelor din Italia actualizarea datelor s-a realizat prin raportare la toţi membrii familiei aflaţi în autoizolare”, se arată în comunicatul citat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite