Irina Radu a început plata datoriilor sale politice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ne amintim cu toţii cum a ajuns doamna Irina Radu preşedinte-director general al TVR. Prin repetate forţări ale legii. Toate puse în operă şi faptă de hoarda pesedistă şi prea-cinstiţii aliaţi ai acesteia ce încă îşi fac veacul şi şi-l vor face până-n iarnă prin Parlamentul României. Când vor fi înlocuiţi de alţii de aceeaşi anvergură politică pitică.

Modul moraliceşte discutabil în care a ajuns în funcţie nu a împiedicat-o mai apoi pe noua preşedintă să dea fuguţa la Pagina de media a lui Petrişor Obae. Căci doar acolo putea să pozeze în statuia vie a demnităţii şi echidistanţei, ambele valori fiind, pesemne, garantate şi confirmate de libertatea de expresie absolută pe care ea, Irina Radu, i-ar fi asigurat-o marelui reper jurnalistic al naţiei române. Care ar fi, după mintiuca şi gusturile doamnei directoare, Dragoş Pătraru. Şi care şi-a mai manifestat o dată libertatea prin neruşinata copită administrată la plecare instituţiei ce i-a găzduit preţ de doi ani măscările livrate drept pamflet politic.

Că Petrişor Obae nu a ştiut, nu a putut ori nu a vrut să îi amintească Irinei Radu nici prin ce matrapazlâcuri parlamentare a fost aleasă pedegistă şi nici că în trecutul apropiat a fost o fiinţă şerpuitoare, reprezentând în succesivele CA-uri ale TVR ba PD, ba PC, ba PSD, e treaba lui şi a deontologiei sale. Pe care o ştim demult a fi precară. A noastră e aceea de a vedea ce şi cum face noua directoare în postul cu care a fost iarăşi miluită prin urât mirositoare, dezgustătoare, străvezii şi semi-ilegale aranjamente politice pe care, iată, vedem acum, că doamna Radu le desăvârşeşte. Plătind cu posturi de conducere datoriile morale personale contractate, sperând că măcar astfel o vom putea socoti vreodată a fi om de onoare. Or, o vor socoti a fi astfel cei ce i-au făcut cadou o funcţie. Deşi mie mi-e greu să stabilesc vreo legătură cât de mică între PSD şi ideea de onoare.

Potrivit unei ştiri publicată sâmbătă de DcNews, doamna Irina Radu l-ar fi numit pe şest, c-aşa a fost, probabil, ordinul de plată primit de la partid, în funcţia de director TVR 2 pe un alt ins profund încatenat politic. Pe nimeni altul decât domnul Corneliu Calotă. Cel pe care a cărui carte de vizită scria, până în 4 noiembrie 2015, că este consilier al prim-ministrului. Şi purtătorul de cuvânt al acestuia. Prim-ministrul din acea vreme fiind nimeni altul decât prea-cinstititul cu doctorat furat pe nume Victor Ponta.

Atât de mult i-a plăcut domnului Corneliu Calotă funcţia de odinioară încât nici măcar azi, la şase luni de la debarcare, nu şi-o poate scoate nici din inimă, şi nici de pe pagina-i de facebook. Care-l recomandă a fi pe mai departe tot ceea ce a fost şi, bag seama, speră în secret că va mai fi odată. Poate începând chiar de la toamnă.

O pagină pe care dacă o consulţi cu dreptul pe care ţi-l dă condiţia ei de spaţiu public vezi fără mari eforturi că aspiră la condiţia de antologie personală a textelor pesediste preferate de dl. Corneliu Calotă. Texte preponderent semnate de fostul ministru al Culturii şi încă vicepreşedinte PSD, dl. Ionuţ Vulpescu. Nici dl. Adrian Năstase nefiind uitat, fireşte, şi dumnealui reprezentând, ştim bine asta, o dovedeşte între altele chiar cazierul personal al celui ce l-a făcut doctor pe dl. Ponta, un însemnat reper de cinste şi de moralitate.

Sigur, e dreptul d-lui Calotă să citească, să conspecteze şi să antologheze ce vrea şi pe cine-i place. Chiar şi pe Karl Marx ori Nicolae Ceauşescu.

Tot la fel cum e dreptul nostru de a ne întreba cum va asigura acelaşi domn Corneliu Calotă echidistanţa politică a programelor ce vor fi difuzate de aici încolo de canalul pe care îl va conduce nu ca urmare a nu ştiu căror merite profesionale, ci în exclusivitate ca urmare a operaţiunii plăţilor de datorii personale demarat în TVR de d-na Irina Radu.

Cu atât mai mult ne punem întrebări îngrijorate cu cât, din câte se zvoneşte, TVR 2 va deveni curând preponderent sau în totalitate canal de ştiri. Pe care dl. Calotă, care a mai dat o dată dimensiunea ineficienţei sale manageriale, el fiind, se pare, creierul eşuatei operaţiunii de restructurare din anul 2013, eşec pentru care azi TVR are multe datorii în plată, deţine istorica misiune de a-l croi pe gustul sponsorilor şi inspiratorilor săi politici.

P.S. Într-un DREPT LA REPLICĂ trimis redacţiei „Adevărul”, doamna Irina Radu precizează că ştirea referitoare la numirea d-lui Corneliu Calotă în funcţia de director al postului TVR 2 ar fi inexactă. Aşa după cum am precizat în textul de mai sus, am preluat informaţia de pe site-ul Dc News. E curios de ce Serviciul de comunicare a SRTV nu a procedat la necesarele rectificări atunci când a fost cazul, iar doamna Radu doreşte să ia ceea ce domnia-sa socoteşte a fi măsuri legale cuvenite  împotriva mea şi a ziarului Adevârul şi nu împotriva subordonaţilor săi direcţi care nu şi-au făcut datoria. 

În ceea ce mă priveşte, în cazul în care lucrurile stau aşa cum susţine d-na Irina Radu, o rog să ia notă de cuvenita rectificare. Doar dacă este cazul. 

Aici aveţi o dovadă a informaţiilor publicate de dcnews.ro – articol care a fost, însă, retras fără alte explicaţii.

dc news corneliu caolta articol retras cached

Redăm integral şi dreptul la replică trimis de Irina Radu redacţiei „Adevărul“:

Precizare

Ca urmare a informaţiilor false referitoare la numirea domnului Corneliu Calotă în funcţia de Director TVR 2, publicate în Adevărul sub titlul „Irina Radu a început plata datoriilor sale politice”, facem următoarele precizări:

Informaţia conform căreia domnul Corneliu Calotă a fost numit Director al canalului TVR 2 este falsă. Asemenea afirmaţii, neverificate, nu fac altceva decât să inducă în eroare cititorii dumneavoastră, salariaţii TVR dar, mai important, telespectatorii postului public în ceea ce priveşte structura managementului Televiziunii Române şi să afecteze atât imaginea subsemnatei cât şi a instituţiei pe care o reprezint.

Ca urmare a acestei situaţii, vă anunţ că voi lua măsurile legale ce se impun.

Irina Radu

Preşedinte-Director General SRTv

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite