Ion Rădoi, bun de plată pentru greva de la metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor a anunţat ieri că, pentru prima dată în istoria Metrorex, o singură persoană va fi trasă la răspundere pentru un protest al angajaţilor. Cel vizat este liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Rădoi (foto), celebru pentru declanşarea unor greve generale care au dus la paralizarea transportului în Capitală.

 "Vom cere instanţei să îi oblige pe liderii sindicali de la Metrorex, responsabili pentru organizarea grevei generale, să plătească despăgubiri atât pentru pierderile înregistrate de companie în această perioadă, precum şi către călătorii cu abonament", a declarat, ieri, ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu.


Pagubele din 2005 nu au fost recuperate


Cel mai recent haos a fost generat în urmă cu patru zile, când Rădoi a anunţat greva generală.


650.000 de călători care foloseau zilnic metroul s-au înghesuit în mijloacele de transport de la suprafaţă, iar cei care au ales varianta taxiului au plătit în cele două zile între 1.000.000 şi 2.000.000 de euro pentru a ajunge la serviciu. După două zile de la începerea protestului, acţiunea sindicaliştilor a fost declarată ilegală de către Tribunalul Bucureşti.

În prezent, Metrorex a anunţat că greva a costat aproximativ 500.000 de lei, iar liderul sindicaliştilor, Ion Rădoi, a anunţat că va face recurs la decizia Tribunalului. Litigiul nu se va purta însă ca în alţi ani, când societatea se războia cu toţi angajaţii care au protestat ilegal, cerându-le să plătească „în grup", ci între instituţie şi Rădoi.


„Încă nu a fost depusă acţiunea în instanţă, pentru că abia s-a încheiat protestul, iar astăzi avem şi aniversarea a 30 de ani de existenţă a metroului. Dar este o chestiune de zile până când vom acţiona", a declarat, pentru „Adevărul", directorul Gheorghe Udrişte.

Secretarul general din Ministerul Transporturilor, Radian Tufă, a declarat că pagubele generate de ultima grevă de la metrou, în 2005, nu au fost recuperate, pentru că acţiunea nu a fost dusă până la capăt. Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Rădoi, a precizat însă că acest conflict rămâne deschis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite