Ion Iliescu, la Terapie Intensivă cu probleme cardiace. Ce înseamnă pericardita hemoragică, cât de gravă este şi cum se tratează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu / FOTO Adevărul
Ion Iliescu / FOTO Adevărul

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu din Capitală, după ce medicii de la Spitalul Elias au decis că problemele sale de sănătate nu sunt de competenţa lor. Ion iliescu au suferi de pericardita hemoragică şi este internat la Terapie Intensivă. Cardiologul Mircea Cinteză a explicat ce este această afecţiune, cum se manifestă şi care sunt riscurile.

Potrivit cardiologului, riscurile în cazul pericarditei hemoragice sunt similare celor ale unor probleme de inimă, respectiv tulburări de ritm şi insuficienţă cardiacă.

„Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge. E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată.

Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri. În funcţie de mersul investigaţiilor, e posibil ca eliminarea lichidului să fie continuată cu o operaţie pe pericard.

Nu e grav ca pe o inimă oprită, e o operaţie cu un oarecare risc”, a spus Mircea Cinteză, citat de digi24.ro.

În condiţiile în care Ion Iliescu are o intervenţie mai veche pe inimă, fiind vorba despre nişte stenturi care ţin deschise arterele inimii, Mircea Cinteză precizează că existenţa lor nu are nicio legătură cu pericardita, nici ca şi cauză, nici ca şi complicaţii.

„Este o intervenţie moderat de complicată, nu aşa complicată ca intervenţiile pe inimă propriu-zis, dar fiind în apropierea inimii poate să ofere un risc. Riscul este dat de cauza care va fi decelată pentru această pericardită cu sânge, nu se poate face decât cu investigaţii”, a adăugat cardiologul Mircea Cinteză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite