Ion Diaconescu a murit. Fostul preşedinte al PNŢCD suferea de afecţiuni ale inimii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Diaconescu, fostul preşedinte al PNŢCD FOTO: Eduard Enea
Ion Diaconescu, fostul preşedinte al PNŢCD FOTO: Eduard Enea

Fostul lider al PNŢCD, Ion Diaconescu, a murit, maţi seară, la 94 de ani. El suferea de afecţiuni ale inimii, iar săptămâna trecută a fost internat la Spitalul Fundeni din cauza problemelor cardiace.

Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac.

Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat în 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

Directorul medical al Institutului "C.C. Iliescu", Şerban Bubenek, a declarat, marţi, pentru Mediafax că Ion Diaconescu era acasă.  Potrivit acestuia, Ion Diaconescu a mâncat, după care s-a aşezat pe canapea şi a murit.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ion Diaconescu va fi depus mâine la sediul central al PNŢCD din Piaţa Rosetti. În această noapte, sunt aşteptaţi la locuinţa fostului preşedinte al PNŢCD mai mulţi lideri ţărănişti, printre care şi Victor Ciorbea.

Ştiţi pentru ce a stat în închisoare 17 ani şi pentru ce a luptat liderul ţărănist?

Spune si tu

"Era un om deosebit de optimist, foarte simpatic, cu o conversaţie uşoară. Îşi menţinea această notă de optimism. Ultima dată când l-am văzut a fost în iunie, anul acesta. A suferit foarte multe în ultima perioadă datorită dezmemării partidului. A trecut cu uşurinţă peste anii de puşcărie. A plecat cu speranţa că partidul va reveni şi că suferinţa nu va fi de pomană", a declarat Rodica Coposu, sora lui Corneliu Coposu, la Realitatea TV.

"Aflu cu stupefactie aceasta veste, m-am bucurat ca s-a eliberat din spital zilele trecute. Privesc cu regret stirea, condoleante. Am fost adversari la inceputul anilor 90, dar am avut relatii civilizate si cu domnul Diaconescu, si cu domnul Coposu. [...] Am amintiri multe si ele sunt eminamente pozitive, in ciuda disputei politice. Am fost impreuna la Paris, am fost impreuna, am participat la un dialog, in care fiecare reprezentam tara. E o generatie care a avut o experienta si o viata, e greu sa mai ai asemenea generatii. A facut si inchisoare, eu ii respectam si pentru acest lucru. Vor trece ani pana se va forma o generatie de politicieni cu aceeasi soliditate", a spus Ion Iliescu la Realitatea TV.

Citeşte şi alte materiale despre Ion Diaconescu!

Cum l-au săltat comuniştii pe Ion Diaconescu în 1947: "Au dat năvală în camera mea 5 cinci indivizi cu pistoale care strigau: «Mâinile sus!»"
Fostul preşedinte al PNŢCD, Ion Diaconescu, a fost arestat de regimul comunist în 1947, anul scoaterii în ilegalitate a PNŢ. Ultimul senior al PNŢCD a fost deţinut politic până în 1964. Citeşte aici mai multe detalii!

A murit Ion Diaconescu. Viaţa ultimului senior ţărănist
Ion Diaconescu a murit! Liderul ţărănist Ion Diaconescu a fost, alături de Corneliu Coposu, unul dintre actorii politici care au influenţat decisiv procesul de democratizare a României în vremurile tulburi care au urmat prăbuşirii regimului comunist, în temniţele căruia a stat nu mai puţin de 17 ani. Citeşte aici mai multe detalii!

Adrian Orza, preşedinte PNŢCD Timişoara: "Mă uit la Diaconescu şi îmi dau seama că nu voi putea să fac parte niciodată din alt partid"
Viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza, l-a cunoscut pe Ion Diaconescu în 1990, când a plecat la sediul PNȚCD din Bucureşti ca ziarist la Amicul Public. Nu şi-a imaginat că va fi coleg de partid cu el. Citeşte aici mai multe detalii!

Ion Diaconescu a murit! Ce spunea în 2008: "Politicienii sunt subordonaţi banului" - Interviu
Fostul lider al PNŢCD, Ion Diaconescu, a murit, marţi seară, ca urmare a unor afecţiuni ale inimii. Ion Diaconescu avea 94 de ani. Citeşte aici mai multe detalii!

Ion Diaconescu a murit / Iliescu: Am amintiri eminamente pozitive, în ciuda disputei politice. Vezi alte reacţii
Ion Diaconescu a murit maţi seară, la 94 de ani. Personalităţi din România, prieteni, foşti colegi îşi exprimă regretul faţă de pierderea fostului preşedinte al PNŢCD. Citeşte aici mai multe detalii!

PNŢCD Timiş, în doliu: Ion Diaconescu a lăsat un testament moral timişorenilor. Vezi ultima sa dorinţă!
Doliu în rândul activiştilor creştin-democraţi din Timişoara. Moartea fostului lider al PNŢCD a lăsat membrii activişti de partid aproape fără grai. Viorel Sasca, vicepreşedinte PNŢCD Timiş a dezvăluit pentru timisoara.adevarul.ro ultima dorinţă testamentară a politicianului. Citeşte aici mai multe detalii!

Ion Diaconescu a murit. Interviu la aniversarea celor 94 de ani: Dorm ce n-am dormit toată viaţa mea
Ion Diaconescu a acordat un interviu pentru evz.ro chiar în ziua în care a împlinit 94 de ani, în data de 25 august. Fostul lider al PNŢCD a vorbit despre timpul său liber, despre prieteni şi copilărie. Citeşte aici mai multe detalii!

Ţărăniştii din Constanţa despre Ion Diaconescu: „Felul lui de a face politică era un model"
Membrii Partidului Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat (PNŢCD) din Constanţa consideră că Ion Diaconescu poate fi aşezat în pleiada de lideri ai partidului care au devenit simboluri ale politicii naţionale. Citeşte aici mai multe detalii!

Sora lui Corneliu Coposu: Ion Diaconescu a plecat dintre noi cu credinţa că PNŢCD se va reface

Sora fostului lider ţărănist Corneliu Coposu a declarat, marţi seară, că Ion Diaconescu a plecat dintre noi cu credinţa că PNŢCD se va reface şi va reveni pe scena politică, astfel ca suferinţa din ultima vreme să nu fii fost de pomană. Vezi aici mai multe detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite