Ion Cristoiu, despre „clientela de cumetrie” care vizează funcţia prof. Streinu Cercel: „Regimul nu vrea să-l dea afară pe dl. Cercel. El trebuie să plece”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristoiu susţine că PNL vrea să îl înlocuiască pe dr. Streinu Cercel cu „clientela de cumetrie”.
Cristoiu susţine că PNL vrea să îl înlocuiască pe dr. Streinu Cercel cu „clientela de cumetrie”.

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că dr. Adrian Streinu Cercel ar trebui să plece singur din funcţia de conducere pe care o ocupă la Institutul Matei Balş din Capitală, înainte să fie dat afară pentru că postul său a devenit ţinta regimului Iohannis.

Ion Cristoiu consideră că scrisoarea înaintată de Societatea Română de ATI către secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, nu vizează problemele din institutul pe care îl conduce Adrian Streinu Cercel, ci mai degrabă este menită să ameninţe funcţia profesorului. Mai exact, în scrisoare prof. Cercel este acuzat de abuz de putere pentru că ar fi numit la conducerea secţiei ATI, prin delegare, un medic care nu are specializarea necesară. 

Un motiv în plus pentru care publicistul suspectează un aranjament împotriva prof. Streinu Cercel, este apariţia fotografiei cu ambulanţele SMURD stând la coadă în curtea Institutului Matei Balş din Capitală, făcută publică weekend-ul trecut.

„Gabriela Firea a sesizat la cristoiutv un lucru la care nu m-am gândit: de fapt, înşiruirea aia de maşini, care făcea parte dintr-un spectacol îl ţintea şi pe prof. Cercel. Pentru că o instituţie medicală, la care salvările stau la coadă, înseamnă că are o problemă cu circuitul, cu procedurile, că nu trebuie să stea la coadă, mai ales cu COVID.

Faptul că erau la coadă, vizează şi managementul prost. Este foarte interesant că dl Cercel nu a răspuns. Te aşteptai să fi spus că nu are nicio treabă cu ambulanţele alea, toate de SMURD şi niciuna normală. O altă făcătură constă în înşiruirea numai de salvări SMURD. Dacă admitem că acolo era coadă, de regulă trebuia să fie şi o salvare normală”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu este convins că ţinta este prof. Streinu Cercel, pe care partidul de guvernământ vrea să îl înlocuiască cu „clientela de cumetrie”.

„Este clar că se ţinteşte scaunul dlui Cercel, şi probabil că de aia nici nu a mai răspuns dl Cercel, că era obligat să răspundă şi să explice. Nu a zis nimic. Tăcerile acestea sunt tipice celor care îşi simt scaunul clătinat rău. Din experienţa mea postdecembristă, de câte ori apare o scrisoare din asta - ICR, Mediasind- TVR, partidele când ajung la putere, şi PNL mai ales, începe să-şi plaseze clientela de cumetrie, ca să-l prafrazez pe dl Ion Iliescu, cel care a lansat sintagma capitalism de cumetrie.

Ce înseamnă clientela de cumetrie? Un partid când vine la putere, ca şi în alte ţări democratice, schimbă foarte mulţi şefi pentru a-şi transpune în practică programul. La noi nu există aşa ceva, sunt schimbări în funcţie de cine pe cine a pus ochii (...) Şi apare o scrisoare, iar Guvernul se sesizează. După ce se sesizează Guvernul, trimite Corpul de Control, care constată mari nereguli. Şi aia căreia trebuie să i se ia locul demisionează sau e dată afară şi vine omul respectiv. Nu are nimeni nimic cu nimeni. Când apar asemenea scrisori, regimul nu vrea să-l dea afară pe dl Cercel ori Inel, tot ce zic ei face. Nu, s-a pus ochii pe postul respectiv, deja a apărut un concurent şi trebuie neapărat să plece (...) Aşa se întîmplă şi la dl. Cercel”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu e de părere că prof. Streinu Cercel ar trebui să demisioneze de la conducerea Institutului Balş decât să fie dat afară în urma unei anchete a Corpului al premierului.

„Nenorocirea în momentul de faţă este că cei care sunt pe un asemenea post nu-şi dau seama că oricum vor pleca şi mai bine pleci tu decât să vină să te dea ei afară în urma unei anchete a premierului. Aşa va fi şi la Balş. De câte ori vedeţi o scrisoare din interior, de la angajaţi nemulţumiţi de felul în care este condusă instituţia respectivă, fiţi aproape siguri că ei sunt purtătorii de cuvânt ai viitorului candidat care trebuie să-i ia locul domnului sau doamnei respective”, a mai spus publicistul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite