Ion Ţiriac neagă orice implicare în contractul EADS cu statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ion Ţiriac neagă orice legătură cu contractul statului român cu EADS, precizând că niciodată nu a avut un interes propriu sau de afaceri, direct sau indirect, şi nici măcar nu a participat la vreo activitate, întâlnire sau discuţie pe acest subiect.

Precizările omului de afaceri vin ca urmare a „speculaţiilor” din mass media ce implică numele său, „în contextul relaţiilor contractuale dintre statul român şi concernul EADS”.

„Nu există nici o legătură între Ion Ţiriac şi contractul EADS cu statul român. Se speculează absolut artificial relaţiile mele de prietenie şi afaceri pentru a se crea iluzia unei legături. Niciodată nu am avut vreun interes propriu sau de afaceri, direct sau indirect, şi nici măcar nu am participat la vreo activitate, întâlnire sau discuţie pe acest subiect”, afirmă Ţiriac, citat de Mediafax.

De asemenea, acesta a adăugat că, „în acelaşi context, ca român şi ca prieten, cer scuze Excelenţei Sale, Cancelarului Gerhard Schroeder, pentru amestecarea numelui său în această poveste cu iz de conspiraţie balcanică şi îi mulţumesc încă o dată pentru sprijinul deschis, direct, admirabil, pe care l-a oferit României la accederea în Uniunea Europeană”.

Huffington Post, ediţia online în limba germană, a publicat un amplu articol despre afacerea EADS din România, sub semnătura freelancerului de origine română Vlad Georgescu. În material se arată că fostul cancelar german Gerhard Schroder a fost implicat în semnarea contractului, iar din România ar fi fost implicaţi mai mulţi politicieni, dar şi omul de afaceri Ion Ţiriac.

Jurnalistul scrie că în afacerea EADS România s-au implicat mai mulţi oameni de afaceri importanţi, dar şi demnitari din Germania.


Citiţi şi:

Ghiţă îi răspunde lui Băsescu: Declaraţiile privind contractele cu EADS sunt mai degrabă politice

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite