Iohannis: România este solidară în lupta contra terorismului şi va continua să se implice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este solidară cu statele lumii în lupta împotriva terorismului şi va continua să se implice în combaterea acestui fenomen, afirmă preşedintele Klaus Iohannis, după atentatele teroriste înregistrate vineri.

"Îmi exprim regretul profund faţă de victimele atentatelor teroriste de astăzi. Aceste atentate ne arată că terorismul reprezintă o ameninţare reală în faţa căreia trebuie să rămânem fermi şi uniţi. România este solidară cu statele lumii în lupta împotriva terorismului şi va continua să se implice în combaterea acestui fenomen", a scris Iohannis pe Facebook.

Vineri, unul sau doi atacatori care au afirmat că fac parte din gruparea teroristă Stat Islamic au comis un atentat la uzina chimică Air Products din Saint-Quentin-Fallavier, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor două.

Tot vineri, cel puţin 37 de persoane, inclusiv numeroşi turişti occidentali, au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite în atacurile teroriste comise vineri la două hoteluri de pe litoralul tunisian, anunţă Ministerul de Interne din Tunis.

Atacul poartă marca organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, activă în Siria, Irak şi Libia. În urmă cu două zile, grupul terorist lansase un apel la comiterea de atentate în perioada Ramadanului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite