Iohannis l-a eliberat din funcţie pe şeful Secţiei de anchetă a magistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency
Klaus Iohannis FOTO presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcţia de procuror a lui Gheorghe Stan, procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta urmând să fie numit la CCR.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 14 iunie a.c., decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Stan Gheorghe, procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – la data de 15 iunie 2019, demisie", se arată într-o informare a Administraţiei Prezidenţiale.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat, miercuri, act de demisia şefului Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), Gheorghe Stan, din funcţia de procuror, începând cu data de 15 iunie.

Gheorghe Stan a mai făcut o solicitare, de a i se rezerva un post de procuror la Secţia Specială din cadrul Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie, până la încetarea mandatului de judecător la CCR. Mandatul de judecător la CCR este de 9 ani. 

Pe 7 mai, Camera Deputaţilor a votat pentru numirea lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

În aceeaşi zi, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţia de judecător al CCR, propus de PSD. Acesta o va înlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituţională, al cărei mandat expiră tot pe 15 iunie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite