Iohannis la învestirea şefului de la Interne: „MAI să garanteze siguranţa!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Tobă alături de Klaus Iohannis la ceremonia de învestire în funcţia de ministru de Interne FOTO MAI
Petre Tobă alături de Klaus Iohannis la ceremonia de învestire în funcţia de ministru de Interne FOTO MAI

Ceremonia de învestire a lui Petre Tobă în funcţia de ministru de Interne a avut loc marţi seara în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a noul premier Dacian Cioloş. În cadrul ceremoniei, Tobă şi-a prezentat principalele obiective ale mandatului de ministru, printre acestea fiind prevenirea şi combaterea terorismului.

„Ştiu foarte bine care sunt aşteptările colegilor mei şi la fel de bine ştiu care sunt aşteptările cetăţenilor faţă de Ministerul Afacerilor Interne – seriozitate, integritate şi profesionalism. Acestea sunt principalele repere pe care le am în vedere la conducerea ministerului. Un obiectiv prioritar al mandatului meu este creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, iar aici am în vedere toate componentele care alcătuiesc un mediu de securitate internă – siguranţa pe stradă, în spaţiile publice, în şcoli, protejarea cetăţenilor în raport cu infracţionalitatea sau în faţa riscurilor asimetrice, dar şi pregătirea pentru un răspuns cât mai eficient în situaţii de urgenţă”, a declarat Petre Tobă, noul ministru de Interne.

De asemenea, acesta a amintit faptul că anul 2016 va fi unul importat pentru procesul democratic din România, iar misiunea Ministerului de Interne va fi sprijinirea Autorităţii Electorale Permanentă şi a Biroului Electoral Central în organizarea alegerilor pentru a asigura echidistanţa şi legalitatea procesului electoral.

„Totodată, voi avea în vedere şi provocările din plan european, inclusiv raportat la fenomenul migraţionist şi la mecanismele de securitate a cetăţenilor europeni sau ale sistemului comun de azil. De asemenea, prevenirea şi combaterea terorismului necesită o abordare proactivă şi un efort comun din partea tuturor agenţiilor de aplicare a legii atât naţionale, cât şi internaţionale”, a mai spus Tobă.  

„Sunt conştient că funcţia de ministru al Afacerilor Interne implică o mare responsabilitate, pe care mi-o asum cu toată convingerea, iar împreună cu echipa de conducere a ministerului vom lua toate măsurile necesare pentru realizarea obiectivelor asumate”, a conchis Tobă.

În cadrul ceremoniei de învestire, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că cetăţenii aşteaptă de la Ministerul Afacerilor Interne să le garanteze siguranţa şi să impună legea, arătând că doar aşa se va putea crea mediul în care oamenii să se simtă protejaţi. 

Referindu-se la organizarea celor două procese electorale de anul viitor, premierul Dacian Cioloş a atras atenţia că Ministerul de Interne va avea o responsabilitate importantă de care depinde credibilitatea întregului Guvern. 

Domnul Petre Tobă a preluat funcţia de ministru al afacerilor interne de la domnul Sorin Cîmpeanu, fost viceprim-ministru şi ministru al afacerilor interne, interimar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite