Iohannis: Avem datoria să nu lăsăm să se uite această tragedie. Aş fi vrut ca după un an să ştiu cine s-a făcut vinovat de Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a venit, duminică dimineaţa, în faţa clubului Colectiv, unde a depus o coroană de flori şi a păstrat un moment de reculegere în memoria celor 64 de victime ale tragediei care a avut loc pe 30 octombrie 2015. Şeful statului a subliniat că ar fi vrut ca la un an de la tragedie să fie cunoscuţii vinovaţii şi a lansat şi un avertisment pentru clasa politică.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în faţa clubului la ora 9.00, acolo unde deja mai mulţi oameni au depus flori şi au aprins lumânări.Şeful statului a depus o coroană de flori, a aprins o lumânare şi a păstrat un moment de reculegere. Iohannis a anunţat că, la ora 10.00, va fi organizată o slujbă de pomenire la biserica Palatului Cotroceni.

„Avem datoria să nu lăsăm să se uite această tragedie. Avem datoria să o comemorăm, să nu-i uităm pe cei care nevinovaţi au murit în Colectiv. Avem datoria să face tot ce putem pentru toţi cei care au fost aici, au fost răniţi. Sunt 128 de oameni care nu au nevoie doar de compasiune. Au nevoie de tratament, de empatie. 

România s-a schimbat. Unele lucruri s-au schimbat în mai bine. Alte lucruri nu s-au schimbat. Aş fi vrut ca după un an de zile să ştiu cine s-a făcut vinovat de Colectiv“, a declarat şeful statului. 

Acesta a lansat şi o critică la adresa clasei politice. „Societatea s-a schimbat. Oamenii se uită acum atent la locurile unde merg. Societatea civilă. Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Schimbările sunt inevitabile. Cei care au înţeles mesajul după Colectiv probabil vor avea rezulate mai în faţă în alegeri. Ceilalţi probabil vor fi măturaţi în aceste alegeri“, a subliniat Iohannis.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite