Ioan Niculae despre subminarea naţională: "Dar nu noi am făcut-o, ei o fac cu noi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE 11.00 La ieşirea de la Parchet, Niculae s-a arătat indignat de acuzaţiile care i se aduc şi a dat de înţeles că subminarea ar putea fi doar împotriva firmei InterAgro, singurul agent economic românesc, care ar mai fi vândut gaz ieftin.

Ioan Niculae a arătat că deşi mai există alţi 13-14 agenţi economici care ar fi beneficiat de gaz ieftin, aceştia nici măcar nu au fost deranjaţi. Deşi a refuzat să nominalizeze concret societăţile la care făcea referire, Ioan Niculae a precizat că este vorba despre „turci, ruşi, indieni".
El a atras atenţia că România este încă în Uniunea Europeană, conchizând că „abuzurile au o limită!".
Omul de afaceri Ioan Niculae a fost citat astăzi la DIICOT pentru a i se aduce la cunoştinţă ancheta declanşată ca urmare a faptului că societaea sa InterAgro ar fi beneficiat de gaz ieftin. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 126 de milioane de dolari.

Omul de afaceri Ioan Niculae a venit, azi, la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul privind subminarea economiei naţionale, în care sunt cercetaţi 40 de foşti şi actuali şefi din Romgaz, Ministerul Economiei şi ANRE, care l-ar fi ajutat pe patronul InterAgro să obţină mari cantităţi de gaze la preţ subevaluat.Omul de afaceri Ioan Niculae a venit la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) însoţit de avocaţi.

"Asistăm la subminarea economiei naţionale, o mică părticică din ea, la un agent economic". "Dar nu noi am făcut-o, ei o fac cu noi. Nu am văzut acuzaţiile", a declarat  Ioan Niculae la intrarea în sediul DIICOT.

Totodală, la DIICOT s-a prezenta şi Darius Meşca, secretar de stat pentru energie în Ministerul Economiei în perioada 2005-2009, cercetat în acest dosar.

Patruzeci de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi ANRE sunt cercetate penal pentru complot şi subminarea economiei naţionale, a informat, în 4 ianuarie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

 Urmărirea penală împotriva omului de afaceri Ioan Nicolae a fost începută  în 14 decembrie 2011.

CITIŢI ŞI

Ioan Niculae: „Am cumpărat gaze interne în baza unei legi. Să bage tot Parlamentul în puşcărie!"

126 de milioane de dolari, prejudiciul în dosarul în care este vizat miliardarul Ioan Niculae

Ioan Niculae: "Nu am comis nicio ilegalitate"

Alături de Nicolae mai sunt cercetaţi şi:  Marin Mirea - administrator la Interagro şi preşedinte al Organizaţiei Patronale a Poducătorilor de Îngrăşăminte Chimice din România Nitrofosfor, Viorel Palaşcă - secretar de stat pentru politica industrială MECMA în perioada 2007-2008, Darius Meşca - secretar de stat pentru energie în MECMA în perioada 2005-2009, Tudor Şerban - secretar de stat pentru energie şi resurse minerale MECMA în perioada 2009-2010, Stelian Bănăţeanu - director general adjunct al Direcţiei de Politici Industriale MECMA, Eugen Georgescu - vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). De asemenea, este pus sub urmărire penală şi Dan Victor Alesandru, apropiat al lui Ioan Nicolae şi administrator al unor firme conexe domeniului gazifer. El a deţinut funcţia de secretar de stat în 2005 în MECMA.

Este anchetată şi Ioana Apan - director general adjunct, secretar general adjunct în MECMA, fiind numită preşedinte AGA a SNGN Romgaz în 23 iulie 2007, funcţie deţinută până în 7 iulie 2009, când a fost desemnată preşedinte al CA SNGN Romgaz, pentru o perioadă de patru ani.

Procurorii DIICOT susţin că cei 40 au desfăşurat activităţi infracţionale care au produs un prejudiciu de 126.000.000 de dolari patrimoniului SNGN Romgaz SA şi bugetului consolidat al statului şi au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul energetic naţional".

CITIŢI ŞI

Amurco a înflorit pe timp de criză. Ioan Nicolae pasează fosfogipsul Primăriei Bacău

40 de persoane din conducerile Romgaz şi ANRE, cercetate penal pentru subminarea economiei

Vedeţi aici ce spune Varujan Vosganian, fost ministrul al Economiei.

Războiul declaraţiilor. Ioan Niculae: "Îmi mut afacerile în Bulgaria". Traian Băsescu: "Nu ţi-e ruşine?"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite