Ioan Gyuri Pascu ar fi frecventat un cult care se opune medicinei moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Gyuri Pascu FOTO Adevărul
Ioan Gyuri Pascu FOTO Adevărul

Artistul Ioan Gyuri Pascu ar fi frecventat un cult ostil medicinei moderne. Concret, adepţii cultului Dang, printre care s-ar fi numărat şi cântăreţul, îmbină idei creştine şi budiste şi au convingerea că pot vindeca SIDA, cancerul şi boala Alzheimer, susţine jurnalistul Cătălin Tolontan, într-o postare pe blogul tolo.ro.

Potrivit tolo.ro, liderul mişcării Dang în România ar fi chiar fosta soţie a artistului, Daniela Marin. Sursa citată notează şi că liderul organizaţiei, maestrul Dang, a fost condamnat la închisoare în Elveţia şi Belgia pentru escrocherie, dar şi pentru că un copil a murit în urma „practicării ilegale a medicinei”.

Intervenţia medicală de urgenţă în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu încă le ridică numeroase semne de întrebare anchetatorilor care au demarat audierile în dosarul de moarte suspectă deschis în acest caz în urmă cu o săptămână. Primii care au răspuns întrebărilor procurorilor au fost fosta soţie a acestuia, medicul de pe prima autospecială ajunsă la faţa locului şi şoferul acesteia.

Din mărturiile lor reiese clar că artistul a refuzat să meargă în spital, cu toate că sugestia doctorului urgentist a fost alta. Nici electrocardiograma nu era necesară, dat fiind faptul că saturaţia de oxigen, tensiunea arterială şi alura ventriculară erau în limite normale, au susţinut cei audiaţi în faţa anchetatorilor.

Medicul a mai completat că artistul acuza o durere în picior, declaraţie confirmată şi de fosta soţie a acestuia, Daniela Marin. Mai mult, Ioan Gyuri Pascu făcea fizioterapie pentru a-şi trata problema. De altfel, Daniela Marin, uluită de valul de anchete care au urmat decesului fostului ei soţ, a explicat pe blogul personal că la sosirea primei ambulanţe cântăreţul îşi revenise complet. „Spre deosebire de zilele precedente, nu a avut nevoie de cârje pentru a se deplasa prin casă”, a explicat Daniela Marin.

Speriat de medici

Problemele la picior apăruseră recent, pe 13 septembrie, a completat fosta soţie a artistului, precizând că în afară de diabet şi scăderea vederii ea nu avea cunoştinţă şi de alte afecţiuni ale fostului său soţ. Cântăreţul se temea însă de medici, a dezvăluit fosta lui soţie. Ea a declarat chiar şi în faţa anchetatorilor că Gyuri Pascu îşi revenise complet atunci când doctoriţa care a a pus diagnosticul de atac de panică a ajuns în casă.

„Chiar am şi zis că e ca în sala de aşteptare la stomatologie când, de frică, nu te mai doare nimic. Nici măcar ceea ce denumea atac de panică nu a avut loc în prezenţa doamnei doctor. I-a explicat ce simţea, i-a răspuns la întrebări… Chiar mă uitam cu speranţă că atunci parcă uitase de panică complet”, a scris Daniela Marin pe blogul său.

„Nu obişnuia să meargă la controale medicale”

Femeia a mai arătat că atunci când a condus-o pe doctoriţă la poartă, fostul său soţ se simţea bine. „Am mai stat puţin şi-apoi l-am întrebat dacă nu vrea să meargă să se întindă în pat. A zis că da, şi spre uimirea mea s-a ridicat cu uşurinţă în picioare, ba mai mult, a spus că nu vrea să meargă cu cârjele. Asta nu se mai întâmplase de mult prea multe zile.

Mai exact din 13 septembrie, o zi în care cu 26 de ani în urmă murise mama mea. Nu ştiu dacă s-ar fi putut salva, nu ştiu dacă îşi dorea să fie salvat, chiar dacă, cu mare speranţă şi încredere aştepta să treacă noaptea ca să mergem a doua zi la Târgovişte, la acupunctură”, a subliniat fosta soţie a artistului.

Ea a mărturisit şi că Gyuri Pascu refuza să meargă la controale medicale, în ciuda afecţiunilor de care suferea şi că nimeni nu a reuşit să-l convingă să meargă la doctor. „Nici eu, nici copilul nostru, nici prietena, nici nimeni. Îmi va trebui ceva timp să accept că până şi-n asta a făcut tot cum a vrut el. Acesta este adevărul”, a scris Daniela Marin, amintind faptul că atacul vascular cerebral suferit în 2010 de artist a avut drept cauză faptul că era urmărit de un fotograf al unui tabloid.

Doctorul, anchetat şi de Colegiul Medicilor Bucureşti

Medicul care a pus diagnosticul de atac de panică este luat în vizor şi de Colegiul Medicilor al Municipiului Bucureşti, care derulează acum o anchetă privind modul în care s-a intervenit la caz, după ce Ambulanţa Bucureşti Ilfov şi Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii au demarat propriile lor anchete, datele rezultate fiind furnizate forului medical. Dacă va fi găsit vinovat, riscă sancţiunile prevăzute de lege, inclusiv excluderea din profesie.

Momentan, urgentista a fost sancţionată cu 10% din salariul pe două luni, decizia fiind luată de comisia de discicplină a Ambulanţei Bucureşti Ilfov. Atât de la sediul instituţiei cât şi de SMURD au fost solicitate hârtii privind intervenţia din noaptea de 26 septembrie, când s-au primit trei apeluri de la fosta soţie a artistului, în vârstă de doar 55 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite