Ioan Becali şi Cristi Borcea, judecaţi în Belgia pentru spălare de bani. Este vorba despre transferul lui Liviu Ciubotariu la Standard Liege de acum 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Borcea, pe vremea când era implicat financiar la Dinamo Bucureşti FOTO Arhivă
Cristi Borcea, pe vremea când era implicat financiar la Dinamo Bucureşti FOTO Arhivă

Procesul celor doi s-a reluat în Belgia, acolo unde au fost anchetaţi împreună cu mai mulţi şefi ai echipei Standard Liege, dar şi jucători de fotbal. Printre cei anchetaţi se află şi fostul mare portar belgian Michel Preud'homme.

Ioan Becali şi Cristi Borcea se află în închisoare, unde îşi ispăşesc pedepsele primite în Dosarul Transferurilor. Cu toate acestea, în prezent cei trei sunt cercetaţi, alături de Liviu Ciobotariu, de tribunalul corecţional din oraşul belgian Liege, pentru spălare de bani, fals şi uz de fals, informează digi24.

Printre cei trimişi miercuri în faţa instanţei se numără în jur de 30 de persoane, foşti oficiali ai lui Standard Liege, agenţi de jucători, fotbalişti şi persoane juridice. Ancheta a început în urmă cu zece ani şi au fost audiate zeci de persoane prin comisii rogatorii comisiei rogatorii în Franţa, Portugalia, Monaco, România, Austria, Spania, Italia, Luxemburg, Serbia, Germania.

Justiţia belgiană a anchetat de mai mulţi ani transferul fostului fotbalist Liviu Ciobotariu la Standard Liege. Acesta a semnat în anul 2000 cu echipa belgiană, venind de la Dinamo. Printre cei implicaţi în transferul său au fost impresarul Ioan Becali şiCristian Borcea, ultimul aflat atunci în conducerea clubului Dinamo.

Ancheta îl vizează mai ales pe Luciano D'Onofrio, fost agent de jucători şi fost conducător al lui Standard Liege. În anul 2011, acesta a fost inculpat de justiţia belgiană, în principal pentru spălare de bani. În 2007, justiţia din Franţa l-a condamnat la doi ani de închisoare, dintre care 6 luni cu executare (pe care nu le-a efectuat), în cadrul afacerii de transferuri suspecte de laOlympique Marseille.

În afară de D'Onofrio, în acest dosar mai sunt implicaţi Maurizio Delmenico (auditor în companie), Pierre François (fost CEO la Standard Liege), Alphonse Costantino (fost director comercial la Standard), Pierre Delhaye (fost angajat), Jean René Angelogou (contabil), Djuro Sorgic (fost agent de jucători), Reto Stiffler, Michel Preud'homme, Ivica Dragutinovic, Stanimir Prelic, Liviu Ciobotariu, Ioan Becali, Cristian Borcea, Sambegou Bangoura, Laurent Dechaux, Alfred Kimbembe, Michel Verschuren, Ivivca Mornar, Jurica Selak, Miljenko Mumlek, Joseph Enakarhire, Daniel Evrard, Roger Henrotay, Galoz Darsadze, Pierre Dubiton.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite