Investiţie de 8,5 milioane de euro. Forţele Aeriene Române îşi fac hangar pentru avioanele C-27J Spartan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că a semnat cu asocierea de firme Strabag - Leviatan Design un contract pentru proiectul "Hangar mentenanţă de nivel complex pentru aeronave în cazarma 546 Otopeni".

MApN arată că este necesar un hangar nou, care să asigure condiţiile optime pentru activităţi de mentenanţă de nivel complex, de comandament şi de pregătire profesională. Valoarea proiectului este de peste 40 de milioane de lei (aproximativ 8,5 milioane de euro), inclusiv TVA. 

Ministerul Apărării Naţionale şi asocierea de firme Strabag (lider) - Leviatan Design SRL au semnat, miercuri, la sediul Direcţiei Domenii şi Infrastructuri a MApN, contractul pentru achiziţionarea de servicii şi lucrări având ca obiect proiectul "Hangar mentenanţă de nivel complex pentru aeronave în cazarma 546 Otopeni", scrie într-un comunicat de presă transmis, joi, de minister.

Asocierea de firme a fost desemnată câştigătoare în cadrul procedurii de achiziţie derulată prin intermediul platformei SICAP în perioada iulie - octombrie.

Valoarea contractului este de 40.211.293,30 lei, inclusiv TVA, iar termenul de finalizare este de 30 de luni de la emiterea ordinului de execuţie a lucrărilor - 27 de luni pentru execuţia efectivă a contractului şi 3 luni pentru perioada de pregătire a recepţie şi recepţia efectivă a lucrărilor.

Lucrările vor fi coordonate de Centrul de Domenii şi Infrastructuri nr. 1 Bucureşti, din cadrul Direcţiei Domenii şi Infrastructuri.

Concomitent se poate lucra şi la un elicopter IAR 330 Puma L/S/M

Conform sursei citate, investiţia imobiliară este necesară şi oportună, având în vedere concepţia Statului Major al Forţelor Aeriene de implementare a proiectelor imobiliare de dezvoltare a infrastructurii Forţelor Aeriene şi executare a mentenanţei tehnicii de aviaţiei din SMFA. Pentru îndeplinirea misiunilor, în cadrul Unităţii Militare 01919 Otopeni este necesar un hangar nou, care să asigure condiţiile optime pentru executarea activităţilor de mentenanţă de nivel complex, de comandament şi de pregătire profesională: realizarea facilităţilor minime necesare activităţilor de mentenanţă aeronave, de comandament şi de pregătire profesională ale Centrului de Mentenanţă Regional; executarea activităţilor de mentenanţă de nivel complex, concomitent la aeronavele de tip C-27J Spartan şi un elicopter tip IAR 330 Puma L/S/M, aflate în dotarea Bazei 90 Transport Aerian; desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor de instruire a personalului tehnico-ingineresc cu atribuţii pe linie de mentenanţă aeronave.

Hangarul va dispune de toate utilităţile specifice activităţilor de mentenanţă aeronave şi va fi prevăzut atât cu căi de acces a aeronavelor de pe bretele, cât şi cu o platformă de mentenanţă amplasată în faţa hangarului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite