Interlopul „Butoane” şi opt dintre complicii săi acuzaţi de evaziune fiscală au fost eliberaţi din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Grecu, zis  „Butoane”, va fi judecat în libertate   FOTO: Mediafax
Octavian Grecu, zis  „Butoane”, va fi judecat în libertate   FOTO: Mediafax

Interlopul Octavian Grecu, zis „Butoane”, şi alţi opt inculpaţi într-un dosar de evaziune fiscală (în care, la finele lunii trecute, au fost puşi sub acuzare mai mulţi şefi ai Fiscului) au fost eliberaţi, miercuri, printr-o decizie a magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), cei nouă au ar fi fost implicaţi "într-o grupare cu legături transfrontaliere, specializată în obţinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derulării unor operaţiuni de import sau achiziţii/livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documente contabile a operaţiunilor realizate şi/sau înregistrarea de opţiuni nereale, în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA". 

Curtea de Apel  Bucureşti a admis miercuri recursurile lui Octavian Grecu şi pe cele ale altor opt persoane din grupul de 20 de învinuiţi în dosarul în care sunt cercetaţi fiica şi ginerele senatorului Cezar Măgureanu, precum şi şefi din ANAF şi Garda Financiară.

Ceilalţi 11 acuzaţi, printre care şi ginerele senatorului Măgureanu, Sorin Găzdac, rămân în arest, a decis Curtea de Apel Bucureşti.

Pe 24 iulie, procurorii DIICOT anunţau că "au destructurat un grup infracţional organizat cu legături transfrontaliere, specializat în obţinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derulării unor operaţiuni de import sau achiziţii/livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documente contabile a operaţiunilor realizate şi/sau înregistrarea de opţiuni nereale, în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA".

La acea dată, au fost făcute 256 de percheziţii în Bucureşti şi în  judeţele Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea.

În timpul descinderilor, anchetatorii au confiscat nu doar saci cu documente, ci şi două puşti, o sabie şi peste 30 de maşini de lux. De asemenea, în seiful directorului de achiziţii al Fiscului, Dan Stroe, s-au descoperit 600.000 de euro.

Procurorii au stabilit apoi că gruparea de evazionişti ar fi fost sprijinită de senatorul PSD Cezar Mircea Măgureanu. Însă, "dată fiind calitatea de senator în Parlamentul României a lui Cezar Măgureanu, contribuţia acestuia va fi analizată într-o cauză penală separată'', a anunţat la acea dată DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite