UPDATE Poliţistul atacat cu sabia de un interlop a fost operat. Mesajul colegilor: „Să ne rugăm cu toţii ca Ciprian să ducă misiunea până la capăt”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorul poliţistului a fost reţinut
Agresorul poliţistului a fost reţinut

Poliţistul de 35 de ani rănit grav la Rădăuţi după ce a fost atacat cu sabia de un interlop a fost stabilizat şi a fost transportat de la Suceava la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Şeful Poliţiei Române a explicat în această dimineaţă firul evenimentelor care au dus la această tragedie. Chestorul Bogdan Despescu spune că poliţistul rănit nu purta casca de protecţie balistică.

UPDATE Poliţistul rănit în timpul percheziţiilor de marţi de la Rădăuţi a fost operat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, dar starea lui se menţine critică, leziunile suferite la cap fiind foarte grave. Medicul Tudor Ciuhodaru de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a declarat pentru News.ro că intervenţia chirurgicală a durat câteva ore, a decurs normal, dar că starea pacientului este în continuare critică.

„Operaţia s-a terminat, a durat câteva ore. Pacientul se află la terapie intensivă, este intubat şi ventilat mecanic. S-au făcut toate intervenţiile de urgenţă necesare, aşteptăm să vedem evoluţia. Starea este în continuare critică, pronosticul în acest caz este extrem de rezervat", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Potrivit medicilor, leziunile sunt foarte grave şi există riscul apariţiei unor complicaţii. Poliţistul a fost adus marţi la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi şi a fost introdus imediat în sala de operaţie, intervenţia chirurgicală fiind efectuată de către o echipă formată din zece medici.

UPDATE Şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu a explicat cum a decurs acţiunea care s-a încheiat tragic. „La faţa locului au mers patru ofiţeri de la Crimă Organizată şi patru poliţişti SIAS (Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava - n.r.). Poliţiştii SIAS care au intervenit aveau mijloace de protecţie regulamentare. Din cei patru luptători, trei aveau şi căşti de protecţie balistică. Cel rănit nu purta din păcate casca pe care o avea în dotare şi din păcate tocmai el a fost cel lovit”. 

Chestorul Bogdan Despescu a mai spus că poliţistul rănit provine dintr-o familie de poliţişti. „Colegul rănit provine dintr-o familie cu tradiţie. Tatăl lui a fost poliţist, fratele lui este poliţist. Avem în vedere să facem totul pentru a-l ajuta. Considerăm că şi membrii familiei trebuie sprijiniţi în aceste momente aşa că am trimis un psiholog ca să stea de vorbă cu ei”, a mai menţionat şeful Poliţiei Române. 

La rândul lui, comisarul-şef Alexandru Scurtu, şeful direct al poliţistului rănit a arătat că în misiunea din această dimineaţă, poliţiştii au fost nevoiţi ca mai întâi să neutralizeze câinii de luptă ai interlopilor vizaţi de acţiune. 

„Ofiţerii SIAS din punct de vedere balistic sunt perfect protejaţi. Au veste şi căşti cu protecţie balistică. Şi din punct de vedere procedural lucrurile sunt bine puse la punct. Ofiţerii SIAS merg cel puţin patru în misiuni. Astăzi dimineată situaţia a fost un pic mai complicată. Cel vizat avea câini de luptă. Au fost obligaţi să neutralizeze câinii şi mai apoi s-a procedat la deschiderea uşilor”. 

UPDATE Elicopterul SMURD cu poliţistul rănit în timpul unei acţiuni la Suceava a aterizat pe Heliportul de la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria"din Iaşi, bărbatul fiind preluat de un echipaj de pe Terapie Intensivă Mobilă aparţinând SMURD. El va fi transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi unde va fi supus unor investigaţii medicale. 

Poliţia Română a transmis, într-un mesaj pe Facebook, că agentul şef adjunct de poliţie Sfichi Dan Ciprian, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava, a fost grav rănit în această dimineaţă.

"Suntem alături de colegul nostru, agent şef adjunct de poliţie Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, care, în această dimineaţă, a fost rănit foarte grav, la cap şi braţ, în timpul unei misiuni. Să ne rugăm cu toţii ca Ciprian să ducă misiunea până la capăt, si sa se întoarcă în rândurile noastre sănătos!",  este mesajul Poliţiei Române.

În momentul în care a fost atacat, poliţistul participa la percheziţii în Rădăuţi.

Poliţistul se află la spital, starea sa fiind evaluată pentru a se stabili dacă este necesar să fie transportat la un spital din Capitală.

 Agresorul poliţistului este un interlop cunoscut în Rădăuţi şi Suceava, fiind arestat în iulie 2016 pentru trafic de droguri. Ulterior, el a fost plasat sub control judiciar, până în octombrie 2017.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite