Interlopul Sandu Geamănu, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopul Sandu Geamănu, pe numele său real Ilie Alexandru, a fost condamnat marți de Tribunalul București la 25 de ani de închisoare pentru omor, într-un dosar în care a fost acuzat că, alături de alte trei persoane, a torturat un bătrân până la moarte.

Complicii interlopului nu au scăpat nici ei de pedepse dure, primind condamnări între patru și 25 de ani de închisoare. Astfel, Tinel Niculae a primit 25 de ani de închisoare, Constantin David Stan a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, iar Simion Adrian Florin a primit patru ani de închisoare.

Condamnările nu sunt definitive și pot fi contestate la Curtea de Apel București. Între timp, cei patru rămân în arestul poliției.

Anul trecut, Ilie Alexandru a fost acuzat de violare de domiciliu și omor deosebit de grav, după ce a intrat în casa unui om de afaceri de 74 de ani, l-a bătut crunt și i-a furat o sumă mare de bani. Toate astea, cu ajutorul a trei complici, care l-au agresat pe bătrân ca să-l facă să spună unde ține banii.

În urma bătăii crunte aplicate de Sandu Geamănu și ceilalți trei complici, bătrânul a fost transportat la spital, unde a decedat câteva luni mai târziu.

Crima interlopului, reconstituită ”milimetric” de FBI

Sandu Geamănu a fost filmat, în noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2008, de una dintre camerele exterioare de supraveghere ale unei societăţi comerciale aflată pe strada Prelungirea Ghencea. Interlopul era într-un autoturism Mercedes Vito, împreună cu unul dintre locotenenţii săi, David Stan, zis „Chioru", ajuns în atenţia opiniei publice după ce furat Mercedesul lui Gigi Becali.

Camerele video au suprins în spatele maşinii în care se aflau cei doi autoturismul Audi Q7 (furat de la bătrânul pe care l-au ucis - n.r.), condus de un alt membru al clanului, Nicolae Tinel. Procurorii susţin că cei trei se întorceau după ce au dat o lovitură de proporţii: au intrat în casă peste Nicolae Zdoca, pe care l-au tâlhărit şi i-au luat 250.000 de lei şi Audiul Q7 evaluat la peste 100.000 de euro.

”Turnat” de un membru al clanului

Potrivit rechizitoriului, Geamănu a fost turnat tocmai de un membru al clanului său, Ștefan Mărgean, care se află la închisoare pentru tâlhărie, după ce a fost implicat în furtul maşinii lui Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului Viorel Hrebenciuc. Mărgean a susținut în fața judecătorilor că a fost de față când Geamănu a dat ordinul de a fura autoturismul Audi Q7 și a furnizat mai multe detalii ale omorului, care i-au fost povestite de tovarăşul său Tinel Niculae.

În instanță, Sandu Geamănu a cerut judecătorilor să nu ia în considerare declarația lui Mărgean, motivând că acesta doar vrea să-și înjumătățească pedeapsa.

Geamănu mai are un dosar la activ

Ilie Alexandru și un complice sunt acuzați de tentativă de omor după ce au intrat cu bâte, săbii şi pistoale în casa unei familii, printre victime aflându-se și o fetiță de doar doi ani și jumătate. În martie 2012, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti i-au trimis în judecată pe cei doi pentru violare de domiciliu, tentativă la omor calificat şi lovire sau alte violenţe.

Incidentul a avut loc în urmă cu patru ani, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2008, iar majoritatea victimelor au fost copii și femei. Unele victime au avut nevoie de câte opt zile de spitalizare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite