Interlopul Puiu Mironescu, trimis în judecată pentru terorism şi instigare la omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiu Mironescu ar fi comandat uciderea lui Bogdan Marinescu FOTO Adevărul
Puiu Mironescu ar fi comandat uciderea lui Bogdan Marinescu FOTO Adevărul

Puiu Mironescu a fost trimis în judecată pentru terorism, instigare la omor, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, la începutul acestui an, ar fi comandat uciderea lui Bogdan Mararu. Alături de el, au mai fost trimise în instanţă şi alte şase persoane.

„Procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamţ au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Mironescu Ioan Dumitru, 39 de ani, Pădurariu Daniel, 44 de ani, Lăcătuş Cosmin Irinel, 32 de ani, Popa Ovidiu, 31 de ani, Cristofor Emil, 29 de ani şi Jâtaru Petrică, 34 de ani, pentru  săvârşirea infracţiunilor de constituire a unei grupări infracţionale, acte de terorism, instigare / tentativă la distrugere, instigare / tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului materiilor explozive”, se arată într-un comunicat emis de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit procurorilor, Puiu Mironescu, lider al lumii interlope din municipiul Piatra Neamţ, şi Daniel Pădurariu ar fi constituit o grupare infracţională, instigându-i pe membrii acesteia să îl ucidă pe Bogdan Mararu, rivalul lui Mironescu.

În acest scop, Mironescu ar fi procurat şi predat inculpaţilor un dispozitiv exploziv improvizat, având greutatea de aproximativ un kilogram.  Dispozitivul era perfect funcţional şi conţinea un amestec de produse chimice din categoria materiilor şi amestecurilor explozive, care se regăsesc în mod uzual în compoziţia dinamitelor.  

În noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, membrii grupării ar fi amplasat dispozitivul explozibil sub maşina lui Mararu, care era parcată în spaţiul public, în apropierea locuinţei acestuia.

Suspecţii au acţionat cu intenţia de a-l ucide pe Mararu prin detonarea dispozitivului şi producerea unei explozii la punerea in mişcare a autoturismului. 

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bacău.

Asasinarea lui Mararu, o poliţă neplătită a lui Mironescu

Ioan Dumitru Mironescu a fost arestat preventiv în 13 februarie, după ce procurorii DIICOT au făcut percheziţii la locuinţa lui din Bucureşti.

Daniel Pădurariu, Cosmin Irinel Lăcătuş, Ovidiu Popa, Emil Cristofor şi Petrică Jâtaru au fost arestaţi în 12 ianuarie, după ce au fost prinşi punând dispozitivul exploziv sub maşina lui Bogdan Mararu, la Piatra Neamţ.

Cercetările au stabilit că asasinarea lui Bogdan Mararu a fost planificată pe fondul unor conflicte mai vechi ale lui Mironescu cu familia acestuia.

Suspecţii, prinşi când puneau explozibilul sub maşină

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Sorin Sava, a declarat la arestarea suspecţilor că aceştia au fost monitorizaţi de SRI şi DIICOT încă din luna decembrie, iar pe 11 ianuarie SRI a intervenit pentru prinderea lor. Potrivit acestuia, SRI a găsit sub maşina de la Piatra Neamţ „un kilogram de explozibil plastic de provenienţă străină”, Sorin Sava preciza că explozibilul fusese prins sub maşina de teren Range Rover şi putea exploda în momentul în care autoturismul pornea.

Pe 12 februarie au avut loc percheziţii şi la locuinţa fraţilor Bogdan şi Răzvan Mararu, anchetatorii având indicii că atentatul din Piatra Neamţ ar fi fost comandat în urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, când cetăţeanul moldovean Vitalie Proca a tras mai multe focuri de armă pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, cu intenţia de a-l ucide pe Mironescu.

Vitalie Proca, asasin plătit degeaba

Vitalie Proca l-a confundat însă pe Dumitru Mironescu şi a tras mai multe focuri de armă într-un bărbat aflat într-o maşină asemănătoare cu a liderului interlop din Piatra Neamţ. Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, a fost atunci împuşcat de Vitalie Proca în cap şi în piept, fiind salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale, la Spitalul Floreasca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite