Cei trei interlopi prinşi joi în Capitală, după o urmărire ca-n filme, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei interlopi prinşi joi în Capitală, după o urmărire ca-n filme, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile     FOTO Adevărul
Cei trei interlopi prinşi joi în Capitală, după o urmărire ca-n filme, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile     FOTO Adevărul

Cei trei tâlhari prinşi joi în Bucureşti, după ce poliţiştii au tras mai multe focuri de armă, precum şi ceilalţi doi suspecţi, prinşi în urma percheziţiilor ulterioare, au primit, vineri, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Cristian Nedelcu, Roberto Pascu, zis „Huidumă“, Robert Marin Alexandru, zis „Marijean“, Florin Moraru, zis „Catic“ şi Daniel Lugu au fost prezentaţi, vineri, magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unor surse din Poliţie, citate de Mediafax, Cristian Nedelcu, zis „Dilaila“, este cunoscut ca fiind  liderul grupării.

După un filaj de aproximativ patru luni, gruparea lui Nedelcu a fost anihilată, joi, la capătul unei acţiuni în timpul căreia s-au tras mai multe focuri de armă şi au fost avariate mai multe maşini ale Poliţiei.

Nedelcu şi „locotenenţii“ săi au jefuit joi un medic irakian, patron de casă de schimb

Flagrantul a fost făcut pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei, unde Cristian Nedelcu, împreună cu alţi doi bărbaţi, a jefuit un medic irakian, patron al unei case de schimb valutar, care avea la el 30.000 de lei.

Bărbatul a fost atacat în momentul în care a ieşit din scara blocului. Acesta a încercat să se lupte cu cei care l-au tâlhărit, însă a fost rănit la cap.

După ce agresorii i-au luat banii, poliţiştii au intervenit, însă Nedelcu a reuşit să fugă, împreună cu unul dintre locotenenţii săi. La un moment dat, calea fugarilor a fost blocată de mai multe maşini ale a Poliţiei, însă nici în aceste condiţii suspecţii nu au vrut să oprească şi au intrat violent cu autoturismul în aceste maşini.

Cei doi au fost încătuşaţi şi transportaţi la Spitalul „Sfântul Pantelimon“, unde medicii au constatat că au suferit politraumatisme şi fracturi, Nedelcu având şi o rană de glonţ la picior.

Percheziţii în Capitală şi în judeţul Ialomiţa

După prinderea celor trei au fost făcute 11 percheziţii în Capitală şi în judeţul Ialomiţa, în urma cărora au fost ridicaţi alţi doi bărbaţi suspectaţi că ar face parte din gruparea condusă de Nedelcu.

Cei trei tâlhari sunt suspectaţi de că au comis, în ultimii ani, mai multe jafuri în valoare de sute de mii de dolari, victime fiind în special cetăţeni străini, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

Gruparea lui Nedelcu viza în general cetăţeni străini care ieşeau din casele de schimb valutar

Potrivit comisarului-şef Marian Iorga, şeful Serviciului de investigaţii criminale din Poliţia Capitalei, suspecţii obişnuiau să fure maşini, pe care le foloseau apoi pentru comiterea tâlhăriilor.

Ofiţerul a mai spus că aceştia vizau în general cetăţeni străini, pe care îi atacau după ce aceştia plecau de la case de schimb valutar.

Cei trei sunt suspectaţi, printre altele, că în 2009 au jefuit o persoană de la care au plecat cu nu mai puţin de 280.000 de dolari.

Cristian Nedelcu a fost eliberat din închisoare în 2012, după ce a executat 11 ani pentru un jaf armat comis asupra unui afacerist iranian, potrivit unor surse din Poliţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite