Instructorul de paraşutism Adrian Constandache, implicat în accidentul de la Clinceni, este în continuare în stare gravă. A fost operat de mai multe ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instructorul de paraşutism Adrian Constandache, implicat în accidentul de duminică de la Aerodromul Clinceni, în urma căruia şi-au pierdut viaţa două peroane, este internat pe secţia de terapie intensivă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce a suferit mai multe intervenţii chirurgicale în cursul zilei de duminică. Starea lui este foarte gravă. În acest caz a fost deschis un dosar penal.

UPDATE Ancheta în cazul accidentului de paraşutism produs duminică dimineaţă la Clinceni se face pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă şi încălcarea obligaţiilor de siguranţa zborului, informează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al parchetului, procurorii s-au sesizat duminică din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, pe Aerodromul Clinceni, judeţul Ilfov s-a produs un accident aviatic, în care a fost implicat un avion proprietate privată, din care trei sportivi paraşutişti au efectuat un salt, la impactul cu solul rezultând decesul unuia dintre ei şi rănirea gravă a celorlalţi doi, ulterior, la spital, survenind şi decesul uneia dintre victimele rănite.

„Pacientul este într-o stare foarte gravă, însă este în viaţă, pe secţia de terapie intenstivă. A fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, aşteptăm să vedem cum va evalua starea lui de sănătate”, au declarat, pentru „Adevărul”, surse oficiale din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Adrian Constandache este internat de duminică, la Spitalul Floreasca, după ce s-a prăbuşit în timp ce efectua un salt în tandem cu paraşuta. Familia şi apropiaţii acestuia solicită celor care pot să doneze sânge pentru a ajuta la salvarea acestuia.

Acesta are 43 de ani, este din Timişoara, unde a urmat cursurile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, dar s-a stabilit la Eforie Sud. El are doi copii.

Dumincă dimineaţă, trei persoane au sărit cu paraşuta dintr-un avion, fiind vorba de instructorul Adrian Constandache care efectua un zbor în tandem cu Adriana Nica (27 de ani), handbalistă la echipa CSM Unirea Slobozia care a murit ieri la Spitalul Universitar, dar şi Daniel Floroiu (49 de ani), care sărise singur.

Primul salt cu paraşuta i-a fost fatal

Handbalista Andreea Nica se programase sâmbătă pentru primul salt cu paraşuta din viaţa ei, pe ultimul loc găsit liber, ea fiind afectată şi vrând „să să elibereze” după un meci în care victoria echipei sale a fost ratată în ultima clipă. A fost o remiză, scor 28-28 (15-14), iar la finalul meciului, Andreea era „cea mai afectată”, pentru că victoria a fost la îndemâna echipei sale, a povestit antrenorul de la CSM Unirea Slobozia, Victorina Bora, citată de Mediafax.

„Andreea Nica a fost în generaţia de aur de la naţionala de tineret, cu Cristina Neagu, cu portarii Suba şi Petrescu, au cucerit titlul mondial. A dorit enorm să joace acasă, la Slobozia, să promovăm cu echipa şi am reuşit. Pentru noi nu a fost o simplă jucătoare în echipă, ci esenţială, o fată care a luptat enorm pentru echipă. A avut un start excepţional de sezon în poartă, chiar toată lumea a remarcat, iar acum…. Nici nu putem vorbi, ce e de spus? Suntem în stare de şoc cu toţii. Suntem distruşi. Dar, cu siguranţă, în primul rând ne va lipsi omul Andreea Nica, un om de o calitate rară”, a declarat antrenorul.

Andreea Nica, portar al echipei de handbal feminin CSM Unirea Slobozia, a fost campioană mondială de tineret, iar visul de a juca în prima ligă cu formaţia de club s-a împlinit în vara anului 2014.

Au căzut cu paraşutele încrucişate

Din primele informaţii se pare că Floroiu nu ar fi respectat timpii de sărituri, astfel că el a intrat în coliziune, în aer, cu Constandache şi Nica. În urma coliziunii, cele două paraşute s-ar fi încrucişat, iar cei trei au căzut de la 70 - 100 de metri altitudine..

„Acroşajul a avut loc în aer, iar ei au căzut cu paraşutele încrucişate. Paraşutistul care avea 80 de salturi cu paraşuta s-a ciocnit cu un paraşutist în tandem. Instructorul de paraşutism şi pasagerul sunt stabili”, potrivit unui reprezentat al Aerodromului Clinceni.

Adrian Constandache efectuase până în prezent peste 4.000 de salturi cu paraşuta, în timp ce Dan Flororiu făcute circa 100.

Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, fiid începutî urmărirea penală pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, dar şi pentru infracţiuni din Codul Civil Aerian.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Două persoane au murit în urma accidentului de la Clinceni. Un al treilea paraşutist este în stare gravă

Un paraşutist şi o tânără care efectuau un zbor în tandem au murit, duminică, în timp ce un alt paraşutist este în stare gravă după ce au fost implicaţi într-un accident pe Aerodromul Clinceni. Tânăra care a murit, Andreea Nica, era portar la echipa de handbal CSM Unirea Slobozia.

Cine a fost Andreea Nica, handbalista din Slobozia care a murit în tragedia de la Clinceni

Doliu în lumea sportului din Slobozia. Andreea Nica, handbalista legitimată la echipa CSM Unirea Slobozia, a murit în tragedia petrecută la Clinceni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite