Institutul „Cantacuzino” angajează peste 100 de specialişti. Ce domenii sunt căutate

Institutul „Cantacuzino” angajează peste 100 de specialişti. Ce domenii sunt căutate

Institutul Cantacuzino FOTO Inquam/ Marin Raica

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat demararea procedurilor de ocupare prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimişti, farmacişti şi ingineri în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste posturi au fost prevăzute în baza strategiei de dezvoltare şi relansare a Institutului.

„Prin încadrarea unor noi specialişti cu performanţe în domeniul cercetării şi inovării, institutul intră într-o nouă etapă de dezvoltare, sprijinind demersurile comunităţii ştiinţifice care îşi desfăşoară în prezent activitatea în cadrul acestei instituţii prestigioase de cercetare şi dezvoltare”, se arată într-un comunicat remis presei.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, aflat în coordonarea secretarului de stat Mihai Dan Chirică, şeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, a demarat procedurile de achiziţii şi investiţii, în baza bugetului aprobat în valoare de aproximativ 40 milioane de lei, pentru modernizarea zonelor de producţie prin achiziţia de noi echipamente, de înalt nivel tehnologic, respectiv consolidarea şi reabilitarea infrastructurii existente.

„Măsurile concrete adoptate până în prezent de conducerea Institutului s-au materializat printr-o creştere semnificativă a producţiei de SOD Natural, cel mai cunoscut antioxidant şi imunostimulator românesc, realizat în exclusivitate în cadrul Institutului Cantacuzino. În primele cinci luni ale acestui an, vânzările de SOD Natural au depăşit totalul vânzărilor pe anul 2018.  De asemenea, conducerea M.Ap.N. a iniţiat, în cursul acestei luni, discuţii cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, în vedere stabilirii condiţiilor necesare în perspectiva reautorizării unei viitoare producţii de vaccinuri”, arată sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările