Instanţa validează mandatul lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Judecătorii au constatat că oamenii Gabrielei Firea au depus tardiv cele 52 de apeluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a validat mandatul de primar al Capitalei obţinut de Nicuşor Dan la alegerile locale, după ce a respins ca tardiv formulate apelurile declarate de oamenii Gabrielei Firea împotriva deciziei Tribunalului  Bucureşti pronunţată în data de 12 octombrie.

„Admite excepţia tardivitătii. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate.Definitivă”, se arată în decizia definitivă a CAB.

Printre cei 52 de apelanţi care se opuneau în instanţă validării lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei se numără un fost viceprimar de la Sectorul 3, fosta consilieră a lui Gabriel Oprea, mai mulţi foşti membri ai Consiliului General din partea PSD, precum şi un condamnat penal. Edilul ales a declarat că în spatele lor se află Gabriela Firea, primarul în funcţie, care nu acceptă ideea că a pierdut alegerile.

Toate cele 52 de apeluri sunt declarate pe data de 19 octombrie, la o săptămână de la pronunţarea deciziei de validare. 

Instanţa de fond a decis pe 12 octombrie că persoanele interesate pot declara apel în maximum 2 zile de la aducerea la cunoştinţa pubică, iar soluţia a fost publictă în toată presa.

Curtea de Apel a analizat, luni, la primul termen de judecată, dacă apelurile au fost declarate tardiv sau nu. Judecătorii au stabilit că apelurile au fost depuse peste termenul legal, astfelîncât le-au respins fără alte discuţii.

Cereri de apel depuse cu copy-paste

Foarte multe dintre apelurile formulate la validarea mandatului de primar al lui Nicuşor Dan, în dosarul 26305/3/2020, au acelaşi temei şi sunt depuse de membri ai PSD.

„O să aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii irespinsabile a PSD-ului. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului la hotărârea Tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura, 52 de cereri de apel care vor fi discutate luni de către Curtea de Apel Bucureşti. Sunt motive ridicole, se vorbeşte de fraudă electorală în acelaşi stil conspiraţionist cu care PSD-ul ne-a obişnuit în ultimii ani. Şi nu mai spun de faptul că aceste cereri sunt toate copy-paste una din cealaltă, se preiau inclisiv greşelile de ortografie…Şi se se cere prin ele nici mai mult, nici mai puţin – acum, la patru săptămâni de la alegeri – decât reluarea alegerilor locale din Bucureşti, dacă vă puteţi închipui! Sunt convins că luni se va pronunţa Curtea de Apel pe chestiunea asta”, a declarat Nicuşor Dan.

Cine sunt susţinătorii Gabrielei Firea

Persoanele care au atacat decizia Tribunalului, conform portalului instanţelor de judecată, sunt fie foşti membri ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din partea PSD, abonaţi la contracte cu statul, politicieni mărunţi sau traseişti de liga a III-a.

Valeriu Nicolae Şuhan este un politician născut în 1958, care a intrat în 2016 în CGMB din partea PSD. El este soţul fostului membru al CNA Cristina (Trepcea) Şuhan şi a avut contacte cu Consiliul General şi înainte de a fi ales. În 2015 firma sa a primit peste 100.000 de lei pentru a transmite live şedinţele CGMB vreme de 5 luni, porivit informaţiilor centralizate de LumeaPolitică.ro.

Ancuţa Doina Florea, cunoscută de la radio şi televizor ca Anca Florea, şi-a făcut debutul în politică în anul 2016, când a candidat pentru un post de consilier general la Primăria Municipiului Bucureşti, pe listele Alianţei electorale PSD+UNPR.

Florentina Gherghiceanu este cea care înclina balanţa în favoarea Gabrielei Firea în Consiliul General. Fost preşedinte al Organizaţiei de Tineret în „Partidul Poporului” al lui Dan Diaconescu, Florentina Gherghiceanu a fost promovată de Neculai Onţanu şi a fost consiliera lui Gabriel Oprea.

Lepădatu Marius Nicuşor, zis „Lepi”, este un condamnat penal pentru infracţiunea de tulburarea a ordinii şi liniştii publice, într-un proces de pe rolul Judecătoriei Videle, în care un magistrat l-a iertat cu privire la executarea pedepsei:  „ 4129/335/2016 – Amână aplicarea pedepsei de 3 luni închisoare aplicată inculpatului Lepădatu Marius Nicuşor pe un termen de supraveghere de 2 ani”.

Honorius Circa este un avocat suspendat din Barou, fost membru al PDL, care în 2016 a candidat cu succes pentru un loc în Consiliul General din partea PSD. Ulterior, Circa Honorius Edward Adrian a reuşit să devină administrator public al Sectorului 3. 

Elena Petrescu a fost aleasă pe listele Partidului Conservator (PC) în 2012, iar în 2016 a candidat pe listele ALDE. Ea a ajuns în funcţia de viceprimar al Sectorului 3 în mandatul lui Robert Negoiţă.  

Nina Săndulescu este de profesie jurist şi-a încercat, pentru prima dată, norocul în politică la alegerile din anul 2016. Ea a obţinut un loc în Consiliul General pe listele PSD+UNPR. 

Alin Ionuţ Voicu a candidat şi el, în anul 2016, pe listele Alianţei electorale PSD+UNPR, pentru un loc în Consiliul Local al Sectorului 3. Voicu este preşedintele Comisiei de Rezolvarea Problemelor Sociale şi Protecţia Copilului din Sectorul 3 şi „mentor” în cadrul Centrului de Resurse pentru Romi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite