Instanţa a scăzut cu 800 de milioane de euro suma asupra căreia se instituie sechestrul asigurător pe conturile Lukoil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Prahova a scăzut sumele asupra cărora se instituie sechestrul asigurător pe conturile Petrotel Lukoil Ploieşti şi Lukoil Europe Holdings BV Olanda, dispunând măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de 1,2 miliarde de euro, iniţial fiind puse sub sechestru peste două miliarde de euro.

Tribunalul Prahova a admis, marţi, contestaţiile formulate de SC Petrotel Lukoil Ploieşti şi Lukoil Europe Holdings BV Olanda privind instituirea sechestrului asigurător în dosarul în care cele două firme au fost trimise în judecată de către procurorii români pentru infracţiuni la legea societăţilor comerciale, potrivit Mediafax.

Astfel, magistraţii au dispus scăderea sumei asupra căreia procurorii au dispus sechestru asigurător pe conturile celor două firme cu peste 800 de milioane de euro, de la 2.007.103.675 euro la 1.184.547.546 euro.

"Admite contestaţiile formulate de inculpatele S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploieşti (…) şi Lukoil Europe Holdings BV Olanda (…) împotriva Ordonanţei nr. 254/P/2014 din 03.07.2014 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Desfiinţează în parte Ordonanţa atacată. Modifică punctul 3 al Ordonanţei, în sensul că instituirea măsurii asigurătorii asupra conturilor bancare menţionate ca aparţinând inculpatei S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploieşti şi asupra sumelor ce se vor vira ulterior în acestea, se face până la concurenţa sumei de 642.285.263,48 euro. Modifică punctul 4 al Ordonanţei, în sensul că instituirea măsurii asigurătorii asupra conturilor bancare menţionate ca aparţinând inculpatei Lukoil Europe Holdings BV Olanda şi asupra sumelor ce se vor vira ulterior în acestea, se face până la concurenţa sumei de 542.262.283,28 euro", este soluţia publicată pe portalul instanţelor de judecată, potrivit sursei citate.

Decizia luată de magistraţii Tribunalului Prahova privind scăderea valorii sumelor asupra cărora se instituie sechestrul asigurător nu poate fi atacată.

Acuzaţiile procurorilor

În iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care instrumentează dosarul Lukoil au extins măsurile asigurătorii, punând sechestru asupra unor bunuri ce aparţin companiei Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda până la concurenţa sumei de două miliarde de euro.

Dosarul în care Lukoil şi reprezentanţi ai săi sunt suspectaţi de spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii a fost trimis în judecată, printre inculpaţi fiind Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Holdings Bvatrium, dar şi români şi ruşi din conducerea rafinăriei din Ploieşti.

Procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetărilor şi urmărirea penală a SC Petrotel Lukoil şi a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, alte 39 de firme având calitatea de suspect pentru complicitate la cele două infracţiuni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite