Instanţă: Protestatarii care au proiectat insulte la adresa jandarmilor pot fi amendaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Amendarea protestatarilor care în octombrie au proiectat pe clădirea din faţa Guvernului un mesaj cu referire directă la doi jandarmi nu încalcă dreptul la liberă exprimare, a decis Judecătoria Sectorului 1, decizia nefiind una definitivă.

Potrivit ziare.com, protestatarii, care au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei, au contestat amenzile, dar Judecătoria Sectorului 1 a decis că dreptul la liberă exprimare nu a fost încălcat, aşa cum au susţinut petenţii în acţiunea lor din instanţă. 

„S-a reţinut în cuprinsul procesului-verbal că, în data de 25.10.2018, ora 21:30, în Bucureşti, Piaţa Victoriei, cu ocazia mitingului de protest desfăşurat în alveolă din faţă sediului Guvernului, cu ajutorul unui proiector video, petentul a afişat pe clădirea COSR mesajul 'A_____ F___-Fătălăi Pensati', cu referire la agenţi constatatori ai Jandarmeriei, ce i-au aplicat sancţiuni în trecut, mesaj ce aduce jigniri la adresa acestora şi lezează demnitatea, precum şi onoarea acestora şi a instituţiei Jandarmeriei. (...)”, transmite sursa citată. 

„Petentul nu şi-a exprimat opinia, îngrijorarea cu privire la funcţionarea societăţii democratice ori cu privire la acţiunile liderilor politici. Opinia exprimată de petent nu viza activitatea Guvernului, ce făcea obiectul dezbaterilor publice, ci activitatea jandarmilor, iar expresia nu contribuia sub nicio formă la dezbaterea publică a modului de funcţionare a autorităţilor. (...)”, notează ziare.com.

Prin raportare la conţinutul mesajului, „instanţa apreciază că în cadrul acestuia au fost exprimate judecaţi de valoare, care, deşi nu sunt susceptibile de a fi demonstrate, nu pot beneficia de protecţia oferită de art. 10 din Convenţie având în vedere că au fost făcute numai în scopul de a ofensă", se mai arată în motivarea instanţei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite