Instanţa din Ploieşti cere date despre toate dosarele lui Blejnar, în procesul cu fosta directoare a Vămii Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Blejnar cere daune morale de la fosta şefă a Vămii Prahova FOTO Adevărul
Sorin Blejnar cere daune morale de la fosta şefă a Vămii Prahova FOTO Adevărul

Instanţa din Ploieşti, care judecă procesul în care fostul şef al Administraţiei Naţionale de Administrate Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar cere daune morale în valoare de un milion de euro fostei directoare a Vămii Prahova, a solicitat DNA şi DIICOT date despre toate dosarele penale în care apare numele fostului şef al ANAF. Au fost  cerute şi informaţii despre calitatea lui Blejnar în aceste dosare.

Marţi a avut loc al 14-lea termen în dosarul în care Sorin Blejnar îi cere daune morale de un milion de euro fostei directoare a Vămii Prahova Diana Severin. Instanţa a solicitat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) date despre toate dosarele penale în care apare numele fostului preşedinte al ANAF Sorin Blejnar, potrivit Mediafax.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au decis să transmită adrese către DNA şi DIICOT pentru a solicita informaţii legate de dosarele penale în care apare numele lui Sorin Blejnar, respectiv ce calitate are Blejnar în aceste dosare, faptele penale de care este acuzat, stadiul soluţionării acestor dosare, data la care au început cercetările, precum şi data la care acesta a fost pus sub învinuire sau acuzare, dacă este cazul.

Tot marţi, Judecătoria Ploieşti a audiat, în cadrul procesului civil care are ca obiect „acţiune în răspundere delictuală”, trei angajaţi ai ANAF care au avut funcţii de conducere în această instituţie în perioada în care Sorin Blejnar era preşedinte.

Fosta şefă de cabinet a lui Blejnar, Angela Dumitru, fostul director al Regionalei Vamale Bucureşti Paul Petrof şi directorul adjunct al aceleiaşi regionale, Dragoş Mihai, au depus mărturie în faţa instanţei, după ce ei ceruseră, din proprie iniţiativă, să fie audiaţi.

Angela Dumitru, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar în perioada în care acesta era preşedinte al ANAF şi fostă colegă a lui Blejnar la Garda Financiară, a arătat că este în continuare angajată a ANAF, dar nu ca şef la cabinetul preşedintelui. Dumitru a spus în faţa instanţei că nu a auzit niciun angajat din ANAF referindu-se la Sorin Blejnar ca fiind "regina vămilor din România".

Cel de-al doilea martor, Dragoş Mihai, fost director adjunct al Regionalei Vamale Bucureşti, a fost întrebat de către judecător dacă lui Sorin Blejnar i s-a adus un prejudiciu ca urmare a afirmaţiilor Dianei Severin, răspunzând: „Ca imagine, sigur că da”.

Cel de-al treilea angajat al ANAF audiat marţi de magistraţi este Paul Petrof, fost director al Regionalei Vamale Bucureşti. Petrof a spus că, în opinia sa, imaginea publică a lui Sorin Blejnar a fost afectată ca urmare a afirmaţiilor publice ale Dianei Severin însă, întrebat dacă prejudiciul de imagine a dus la înlăturarea din funcţie a lui Sorin Blejnar, Paul Petrof a răspuns „nu”.

Avocaţii lui Blejnar cer strămutarea dosarului

Avocatul lui Sorin Blejnar a depus la Curtea de Apel Ploieşti o cerere prin care solicită strămutarea procesului, de la Judecătoria Ploieşti la o altă instanţă, urmând ca instanţa competentă să se pronunţe în privinţa strămutării. Aceasta nu este prima dată când apărătorii fostului şef al ANAF cer strămutarea dosarului de la Judecătoria Ploieşti, însă până acum nu au obţinut acest lucru.

Al 15-lea termen din acest dosar a fost stabilit pentru 16 aprilie. 

În luna martie a anului 2011, Sorin Blejnar, care atunci era preşedinte al ANAF, a dat-o în judecată pe Diana Severin, fostul director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei.

Diana Severin spusese despre Blejnar că este "regina corupţiei din vămi".

După ce iniţial fostul şef al ANAF îi ceruse Dianei Severin să-şi retracteze public afirmaţiile şi să îi plătească daune morale de un leu, la termenul din 15 ianuarie 2013 avocatul lui Blejnar a anunţat că acesta solicită daune morale de un milion de euro, în lei, la cursul din ziua plăţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite