Instanţa a decis. Începe judecarea pe fond în dosarul ginerelui lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Radu Pricop a fost trimis în judecată pentru complicitate la şantaj FOTO Eduard Enea
Avocatul Radu Pricop a fost trimis în judecată pentru complicitate la şantaj FOTO Eduard Enea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus vineri ca judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti să înceapă judecarea pe fond a dosarului în care avocatul Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, şi omul de afaceri Sergiu Lucinschi au fost trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni.

Instanţa supremă a constatat că rechizitoriul DNA este legal întocmit, astfel încât se poate începe judecarea pe fond, scrie Agerpres.

Radu Pricop a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2015, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii, iar Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, este acuzat de şantaj, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi participaţie improprie în forma instigării, la infracţiunea de fals intelectual.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 — martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop, a exercitat asupra unui om de afaceri, denunţător în cauză, acţiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4 milioane euro, nedatorată de acesta din urmă.

"Astfel, firma la care Lucinschi era asociat/acţionar a introdus la DIICOT o plângere penală, dând, în mod intenţionat, unor afaceri comerciale nerentabile o încadrare juridică penală. Acţiunile de constrângere au constat în condiţionarea retragerii plângerii penale respective de acceptul omului de afaceri de a remite suma de bani menţionată. De asemenea, inculpatul Lucinschi i-a promis omului de afaceri că va depune diligenţele necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor care făceau obiectul plângerii într-o infracţiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează", susţin procurorii.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite