Instanţa amână pentru a treia oară decizia în procesul deschis de Liviu Dragnea împotriva procurorului de caz

Instanţa amână pentru a treia oară decizia în procesul deschis de Liviu Dragnea împotriva procurorului de caz

Liviu Dragnea Imagine: Inquam Photos / George Calin

Curtea de Apel Bucureşti a amânat a treia oară, pentru 22 ianuarie,  pronunţarea în dosarul pe care Liviu Dragnea l-a deschis în contencios administrativ împotriva unei rezoluţii semnate de procuroarea Alexandra Lăncrănjan în dosarul Tel Drum.


Pronunţarea în acest dosar a fost amânată de două ori, pe datele de 08 ianuarie şi 15 ianuarie 2020.
Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care contestă o rezoluţie a Inspecţiei Judiciare prin care i s-a respins o plângere împotriva procurorilor de la DNA care instrumentează dosarul Tel Drum.
 
Procesul a fost deschis la Secţia a VIII-a contencios administrativ, fiind intentat Inspecţiei Judiciare - Direcţia de Inspecţie pentru Procurori, având ca obiect „anulare rezoluţie IJ 8009/IJ/1976/DIP/2018”.
 
Potrivit unor surse judiciare, Liviu Dragnea contestă o rezoluţie a Inspecţiei Judiciare prin care i s-a respins o plângere făcută împotriva procuroarei Alexandra Lăncrănjan de la DNA, cea care desfăşoară ancheta în dosarul Tel Drum.
 
Plângerea depusă la IJ în 2018 de Liviu Dragnea vizează dosarele în care a fost sau este implicat, fostul lider al PSD invocând motive de nelegalitate legate de Protocolul dintre Parchetul General şi SRI din 2009.
Liviu Dragnea se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o condamnare de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
 
În dosarul Tel Drum, aflat la DNA, Liviu Dragnea este este urmărit penal pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: