Inspectorii sanitari vor verifica şcolile după prima săptămână de cursuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a cerut inspectorilor sanitari din Direcţiile de Sănătate Publică ca, în perioada 18-27 septembrie, să verifice toate şcolile, internatele şi cabinetele medicale pentru a controla condiţiile igienico-sanitare şi respectarea calendarului de imunizare, potrivit Mediafax.ro.

Şcolile din mediul urban, dar şi cele din mediul rural vor fi verificate de inspectorii sanitari din Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, după prima săptămână din noul an şcolar 18-27 septembrie 2012, şi vor da sancţiuni acolo unde nu s-au respectat normele igienico-sanitare.

"Pentru neconformităţile depistate se vor acorda termene de remediere a deficienţelor, dar se vor aplica şi sancţiuni contraveţionale, acolo unde este necesar, în conformitate cu legislaţia în vigoare", a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, potrivit Mediafax.ro.

Inspectorii vor controla condiţiile igienico-sanitare din sălile de clasă, dar şi din incinta unităţii şcolare. 

Condiţiile din şcoli, verificate în detaliu

Mai exact, vor verifica dacă sălile de clasă au mobilierul specific, dacă iluminatul este suficient, natural şi artificial, şi dacă microclimatul este corespunzător. 

De asemenea, vor fi inspectate şi laboratoarele, sălile de sport şi atelierele şcolare. 

Şi internatele şi cabinetele medicale vor fi controlate. Inspectorii sanitari vor verifica dacă este asigurată apa potabilă curentă şi vor face analize acolo unde este cazul.

Grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere, dar şi blocurile alimentare din cămine şi internate vor fi controlate în conformitate cu normele aflate în vigoare, a mai spus ministrul Cepoi.

Ca în ultimii ani, şi în 2012 mii de copii vor începe şcoala în clădiri vechi de zeci de ani, fără apă, încălzite la sobă şi fără toalete, şcoli care nu au autorizaţie de funcţionare, dar nu pot fi închise, pentru că elevii nu ar mai avea unde să înveţe, potrivit Mediafax.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite