Inspector de la Fisc, prins cu mita-n sac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt a fost adus ieri la Parchetul de pe lângă Tribunal pentru a fi audiat, fiind acuzat că a cerut şi primit mită de la un bărbat ca să-l scutească de plata unor impozite fictive.

Marian Arsene, inspector superior în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt, a fost reţinut sâmbătă seara, în urma unui flagrant organizat de Direcţia Generală Anticorupţie. Asupra sa a fost găsită suma de 5.000 de lei, bani pe care îi primise de la Sandu Ilie, din comuna Optaşi Măgura, sub pretextul că îl va scăpa de plata unor impozite. Potrivit procurorilor, inspectorul de la Fisc îşi selecta atent victimele, alegându-le din rândul celor care deţin utilaje agricole şi lucrează terenuri luate în arendă.

Arsene îi contacta şi le cerea bani, promiţându-le că le va şterge obligaţii fiscale pe care, de fapt, respectivii nici nu le aveau. Este şi cazul bărbatului din Optaşi Măgura, căruia angajatul DGFP i-a cerut 5.000 de lei pentru a-l scuti de plata unor impozite fictive către stat de peste 80.000 de lei. Sandu Ilie i-a anunţat însă pe procurorii anticorupţie, care s-au ocupat de organizarea flagrantului. „Sunt nevinovat! Eu nu am făcut nimic", a strigat Arsene, în timp ce era băgat în dubă. El urmează să fie prezentat astăzi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite