Inspecţia Judiciară verifică dacă procurorii DNA i-au cerut Anei Maria Pătru să îi denunţe pe Dragnea şi Ghiţă. Liderul PSD ameninţa cu plângere penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Franţei - recepţie la Ambasada Franţei - Laura Codruţa Kovesi
 / Liviu Dragnea / FOTO Inquam Photos / George Călin / 14 iul 2017
Ziua Franţei - recepţie la Ambasada Franţei - Laura Codruţa Kovesi / Liviu Dragnea / FOTO Inquam Photos / George Călin / 14 iul 2017

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu şi efectuează verificări prealabile în legătură cu afirmaţiile fostei şefe a Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, care susţine că procurorii DNA Ploieşti i-ar fi cerut să facă denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă.

"La 12 iulie, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a afirmaţiilor doamnei Ana Maria Pătru, publicate în mass-media, în care se relatează aspecte ce ţin de modalitatea de instrumentare a unui dosar aflat pe rolul DNA — Structura Teritorială Ploieşti. Inspectorii judiciari desemnaţi în cauză urmează să efectueze verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare de către procurori de la DNA — ST Ploieşti", se arată într-un răspuns al Inspecţiei Judiciare, la solicitarea Agerpres.

Ce declara Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat pe 17 iulie, la Parlament, că va face o plângere penală în cazul în care Inspecţia Judiciară nu se autosesizează cu privire la declaraţiile Anei Maria Pătru, potrivit cărora a fost ameninţată şi şantajată ca să facă denunţuri împotriva lui, în condiţiile în care o astfel de practică este „foarte gravă”, potrivit News.ro

 Întrebat dacă a fost chemat la DNA, în urma anchetei care vizează o serie de aspecte prezentate de către cei de la Rise Project, Liviu Dragnea a răspuns negativ, dar nu a exclus posibilitatea să fie audiat.

„Nu. Eu nu am fost chemat până acum, asta nu înseamnă că nu o să fiu chemat. După toată această campanie, m-am tot gândit, nu ştiu dacă a mai fost o asemenea campanie în România, cu nişte ciorbe reluate, reîncălzite, puse la congelator, iar încălzite. Orice e posibil. Sigur că am nişte semne de întrebare pe care o să mi le exprim”, a completat liderul PSD.

Preedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că s-ar fi aşteptat ca Inspecţia Judiciară să se autosesizeze în urma afirmaţiilor Anei Maria Pătru, potrivit cărora a fost şantajată ca să facă denunţuri împotriva lui.

„Eu mă aşteptam sau mă aştept în continuare să fie văzut ceva reacţii de la cei care conduc Parchetele în România, după declaraţiile Anei Maria Pătru, în care a vorbit foarte clar şi foarte apăsat despre ameninţări şi şantaj la care a fost supusă ca să spună ceva despre mine, iar  mie asta mi se pare foarte grav şi am văzut că a trecut aşa, foarte uşor toată lumea peste asta. Aşa se fac anchetele în România? Este o practică sau este un caz izolat? Poate cineva ar fi trebuit să se autosesizeze. Dacă nu se autosesizează Inspecţia Judiciară, procurorul general, eu o să fac o plângere, doar cu speranţa că poate cineva va da nişte răspunsuri”, a subliniat preşedintele PSD.

Întrebat pe numele cui ar putea face această plângere, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu ştiu, o să studiez, nu sunt avocat. O să mă interesez, o să vorbesc cu avocaţii”.

Interviul fostei şefe AEP

Într-un interviu publicat recent de ”Evenimentul Zilei”, Ana Maria Pătru a afirmat că în cazul ei au fost comise fapte care se constituie în infracţiuni, de la nerespectarea procedurilor, până la şantaj, ameninţare, instigare la mărturie mincinoasă sau represiune nedreaptă.

”Prietena mea, denunţătoarea Irina Socol, şi avocatul Ovidiu Bulai, care mi-a fost impus, fiind determinată să renunţ la avocaţii pe care-i aveam angajaţi, plătit de ea, mi-au solicitat să fac denunţuri împotriva mai multor oameni politici, aceasta fiind condiţia pentru a-mi revedea copilul”, a afirmat Pătru.

”Avocatul Ovidiu Bulai, plătit de Irina Socol, mi-a spus în clar că arestarea mea se dovedeşte o lovitură la adresa PSD, deşi eu niciodată nu am făcut parte din acest partid şi nu am făcut vreodată jocurile vreunui partid. Avocatul mi-a cerut să-i denunţ pe Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, pe acesta din urmă văzându-l doar de două ori în viaţa mea. Am fost întrebată şi de Victor Ponta, dar şi ei ştiau că nu sunt apropiată în vreun fel de fostul prim-ministru”, a mai declarat fosta şefă a AEP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite