Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul anchetei DIICOT privind o reţea de prostituţie în care erau implicaţi poliţişti, procurori şi funcţionari din ministere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bordel

Parchetul instanţei supreme anunţă că a făcut verificări la DIICOT şi a trimis raportul de control Inspecţiei Judiciare, pentru a decide dacă au existat abateri disciplinare în ancheta DIICOT privind o reţea de prostituţie şi trafic de persoane, în care erau implicaţi poliţişti, funcţionari din ministere, comisari ai Gărzii Financiare, dar şi procurori.

Printre cei suspectaţi aă ar fi fost clienţi se numără şi Marius Olteanu Felician, actualul procuror şef de secţie Urmărire Penală la Curtea de Apel Militară. Cazul a fost descoperit de jurnaliştii Gazetei Sporturilor.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţă că au fost făcute verificări la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, vizând aspectele semnalate în mass-media privind dosarul nr.719/D/P/2005, precum şi pe cel disjuns din această cauză.

Conform sursei citate, în urma verificărilor s-a stabilit că actele de urmărire penalăse regăsesc integral în cuprinsul dosarului judecat de Secţia I Penală a Tribunalului Bucureşti care a avut ca obiect rechizitoriul nr.719/D/P/2005 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.  

Cu privire la activitatea de urmărire penală desfăşurată în dosarul disjuns, parchetul instan'ei supreme a stabilit că soluţia adoptată de către procurorul de caz a fost fundamentată doar pe analiza şi interpretarea probatoriului administrat în dosarul nr.719/D/P/2005 şi nu s-au administrat alte probe în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt, în raport cu persoanele şi infracţiunile pentru care s-a dispus disjungerea cauzei. Totodată, s-a constatat că în dosar a intervenit prescripţia răspunderii penale în raport cu faptele cercetate, motiv pentru care nu sunt aplicabile dispoziţiile art. 335 Cod procedură penală.

"În ceea ce îl priveşte pe magistratul militar la care s-au referit relatările din mass-media,  a rezultat că numele acestuia apare menţionat doar în cadrul procedurii de recunoaştere după planşa fotografică efectuată în dosarul nr.719/D/P/2005, fiind identificat de către una dintre victimele traficului de persoane ca fiind un bărbat despre care i s-a spus că este poliţist şi pe care l-a văzut o singură dată, în restaurantul Shanghai din Bucureşti, în compania unuia dintre inculpaţi, luând masa. Din examinarea  celor două dosare, a rezultat că procurorul militar nu a avut vreo calitate în procesul penal şi nici nu au rezultat alte aspecte referitoare la el, cu excepţia celor mai sus arătate.  Având în vedere rezultatul verificărilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus (...) trimiterea Raportului întocmit de Serviciul de îndrumare şi control la Inspecţia Judiciară pentru a aprecia cu privire la posibila săvârşire în acest context a unor abateri disciplinare sau încălcări ale Codului Deontologic al judecătorilor şi procurorilor", arată Parchetul instanţei supreme.

Ancheta în acest caz a fost declanşată în urma investigaţiei GSP, care a început de la cazul unui ”sectorist de cartier”, Ion Craiu, fost fotbalist la Steaua. Fiind subcomisar al secţiei 11 Poliţie, Craiu răspundea de restaurantul ”Shanghai”, unde acţiona o reţea de protituţie cu minore.

Nu numai că nu reclamase şefilor prostituţia cu minore care se întâmpla la salonul de masaj de la ”Shanghai”, dar îi proteja pe traficanţi. Craiu a fost înaintat în grad de două ori şi s-a pensionat recent ca şef al Poliţiei Parlamentului României.

De asemenea, jurnaliştii au prezentat informaţia din rechizitoriu, potrivit căreia DIICOT susţinea în 2005 că a descoperit poliţişti, oameni din Garda Financiară şi funcţionari din alte ministere, care erau în relaţii apropiate cu un chinez traficant Mihai, pe care l-au protejat.

”În cauză au fost solicitate autorizaţii de interceptare din care au rezultat că inculpaţii beneficiază de sprijinul unor ofiţeri de poliţie, comisari de gardă financiară, funcţionari publici din cadrul unor ministere, persoane care îi ajută să obţină documentele necesare introducerii în ţară a cetăţenilor străini, precum şi rezolvarea unor probleme ce pot constitui obiectul unor cauze penale”.

Magistraţii DIICOT au cerut disjungerea cazului, ca să fie cercetaţi şi aceşti poliţişti şi comisari din Gardă şi posibili alţi funcţionari.

Jurnaliştii GSP au descoperit că în acest caz erau implicaţi nu doar poliţişti şi comisari din Gardă, ci şi procurori, numindu-i pe Marius Olteanu Felician, actualul procuror şef de secţie Urmărire Penală la Curtea de Apel Militară, şi poliţişti recunoscuţi chiar de către fetele care erau obligate să se prostitueze.

"Ei fie se culcaseră cu ele, fie asistaseră la forţarea unor fete, fie îl ajutau pe patron să-şi continue afacerile ilicite, fie le făceau pe toate", scriu jurnaliştii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite