INML: Oasele ridicate din Caracal aparţin unei fete de 12-17 ani. Când vor fi gata testele ADN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legiştii din Capitală au ajuns la concluzia de oasele ridicate, din Caracal,  din locuinţa lui Gheorghe Dincă aparţin unei fete cu vârsta între 12 şi 17 ani, au declarat surse apropiate anchetei. Legiştii lucrează acum pentru finalizarea testelor ADN.

UPDATE Fostul director al Insitutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti, Vladimir Beliş, a confirmat că analiza antropologică a arătat că oasele aparţin unei tinere cu vârsta în intervalul 12-17 ani. Expertul a precizat că testele ADN care vor arăta cu precizie despre ce persoană este vorba ies la începutul săptămânii viitoare.

UPDATE  Conform primelor date, oasele aparţin unei fete de mică statură, dar nu s-a putut stabili încă momentul în care fost ucisă, au declarat surse citate de Digi24. Expertiza ADN nu a fost încă finalizată. În acest context trebuie spus că ambele fete dispărute în acest caz au o înălţime de 1,60 metri. 

                                                                                     

                                           ******

Reamintim că, reţinut într-un caz legat de dispariţia a două tinere, ieri, Gheorghe Dincă a fost audiat şi a  spus din nou că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu.

„Şi-a menţinut declaraţia. Locurile nu le-a menţinut. Nu pot să vă spun. M-a rugat domnul procuror să nu vă dau detalii”, a declarat Claudiu Lasoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, citat de antena3.ro.

Criminalul din Caracal va face testul poligraf la IGPR. Deocamdată nu s-a stabilit şi când va fi expertizat psihiatric.

Gheorghe Dincă a fost consultat şi de medici, după ce s-a plâns că a fost agresat de poliţişti şi a cerut certificat medico-legal. În raportul INML se arată, însă, că Dincă nu a fost agresat.

Cu ceva timp în urmă, expertul criminalist Dan Antonescu declara pentru "Adevărul" că, cel probabil, Gheorghe Dincă este un criminal în serie, pentru care uciderea unei tinere a ajuns o rutină.

„Modul în care a acţionat Gheorghe Dincă în ultimul caz, al Alexandrei Măceşanu, arată că ştia pas cu pas ce trebuie să facă. Fără nicio emoţie, cu toate că acţiona ziua. Ştia cum să-şi aleagă victimele după un anumit tipar, iar acţiunea efectivă de răpire era oarecum standardizată. Din păcate pentru ea, prin telefonul dat la 112, Alexandra l-a scos din acea rutină”, spunea Dan Antonescu.

Expertul criminalist susţinea că, în acest moment, Dincă este oarecum în corzi şi la reconstituiri are numai varianta de a-i duce pe anchetatori pe piste greşite. „În timpul anchetei ce a urmat după ce a fost reţinut, la un moment dat, nu a mai rezistat şi a recunoscut cele două crime despre care a fost luat la întrebări. În mod normal, anchetatorii i-au cerut să reconstituie faptele şi să indice locul în care a plasat cadavrele. Atunci criminalul s-a panicat pentru că, cel mai probabil, are un loc bine ascuns în care şi-a ascuns toate victimele. Şi, pentru că cel mai probabil acolo sunt plasate mai mult de două cadavre, acum încercă sa-i ducă pe anchetatori pe piste false, simulând confuzia. Cadavrele sunt ba în Dunăre, ba în Olt, ba arse”, precizează expertul.

Oricum, Dan Antonescu era sigur că rămăşiţele umane ridicate de la faţa locului, printre care şi unele fragmente osoase sau dinţi, nu aparţin Alexandrei Măceşanu. “Dacă ar fi folosit acid pentru a descompune cadavrul nu avea destul timp. Pentru că, în cel mai puternic acid, un cadavru se dizolvă parţial în cel puţin 48 de ore. Apoi nici pentru pentru incinerare nu era timp dacă avem în vedere că într-un crematoriu acest proces durează cam două ore, la temperaturi de aproape o mie grade Celsius. Nu avea aceste condiţii şi oricum avea la dispuziţie 15-16 ore. Cel mai probabil, corpul Alexandrei Măceşanu este în acel loc bine ascuns. Este posibil ca rămăşiţele găsite acum să aparţină celeilate fete despre care a recunoscut că a ucis-o, Luiza Melencu. A încercat şi acest procedeu de a scăpa de cadavru, dar a văzut că este prea dificil de pus în practică şi cu Alexandra a revenit la metoda tradiţională”, a precizat expertul criminalist Dan Antonescu (foto jos) pentru Adevărul.

Imagine indisponibilă

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite