Infracţiuni şi accidente rutiere mai puţine în prima zi de Crăciun, comparativ cu anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infracţiuni sub media anului trecut
Infracţiuni sub media anului trecut

Numărul infracţiunilor în prima zi de Crăciun a fost cu 24% mai mic decât faţă de media anului trecut. Totodată, şi numărul accidentelor rutiere a fost mai scăzut în această zi, potrivit Poliţiei Române.

Peste 10.300 de poliţişti au acţionat,  suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în toată ţara, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier, informază un comunicat al Poliţiei Române. 

Potrivit documentului, măsurile luate de poliţiştii au făcut ca rata infracţiunilor în prima zi de Crăciun să fie mai scăzut faţă de anul trecut. 

„Prezenţa activă a poliţiştilor, în prima zi de Crăciun, a făcut ca numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media anului trecut (o scădere de 24%).

De asemenea, poliţiştii au acţionat şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, constatându-se o uşoară scădere a accidentelor rutiere grave, faţă de anii anteriori (o scădere de 14%). Totodată, nu au existat drumuri blocate sau persoane rămase blocate în trafic”, arată comunicatul Poliţiei Române.

Activitatea Poliţiei Române se va intensifica astăzi, în a doua zi de Crăciun, în special pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite