Incident la Summitul de la Sibiu: Protestatarul Cristian Dide, oprit de forţele de ordine să ajungă în Piaţa Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Mihai Dide
Cristian Mihai Dide

Protestatarul Cristian Dide şi câţiva reprezentanţi ai Asociaţiei „Evoluţie în Instituţie” au încercat, joi, să ajungă în Piaţa Mare din Sibiu, unde se desfăşoară summit-ul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, însă au fost opriţi de forţele de ordine.

Reprezentanţii Asociaţiei „Evoluţie în Instituţie” au vrut să organizeze o „adunare publică” în Piaţa Mare, nefiind de acord cu locaţia propusă de autorităţile locale, respectiv în faţa Centrului Besoiu, relateaza Mediafax.

Protestatarul Cristian Dide şi câţiva reprezentanţi ai asociaţiei au încercat să forţaze cordonul forţelor de ordine din faţa Centrului Besoiu, însă au fost opriţi.

„Adunarea publică” urma să fie organizată pentru că reprezentanţii Asociaţiei „Evoluţie în Instituţie” intenţionau să arate că „sprijină valorile europene, libertatea la adunare paşnică şi cea de liberă exprimare într-o ţară puternic afectată de guvernarea PSD”.

Şefii statelor şi guvernelor UE şi liderii PPE, precum şi Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani şi Angela Merkel, participă joi la Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, eveniment la care sunt aşteptate decizii importante pentru viitorul UE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite