Incendiul care a cuprins mansarda unui bloc din cartierul Titan a fost stins după 11 ore. La faţa locului au rămas totuşi 4 autospeciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul care a cuprins, miercuri dimineaţa, mansarda unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei a fost stins după aproape 11 ore de luptă cu flăcările. La faţa locului au rămas, pentru siguranţă, patru autospeciale de stingere. 400 de persoane au fost evacuate din blocul din cartierul Titan, iar cinci oameni au ajuns la spital.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti au fost anunţaţi despre incendiu miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.00.

Iniţial, ISU Bucureşti-Ilfov a trimis acolo patru autospeciale de stingere şi două autoscări de intervenţie, însă, după ce primele echipaje au ajuns la incendiu, au cerut suplimentarea forţelor, astfel că au mai fost trimise opt autospeciale de stingere şi două autoscări.

„Întâmpinăm dificultăţi pentru că incendiul se manifestă sub acoperişul din tablă, la astereală, o zonă greu accesibilă, cu degajări mari de fum. Sunt pregătite echipaje medicale care să acorde asistenţa. Până la momentul de faţă nu sunt victime“, a declarat locotentenul Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Incendiul s-a propagat pe întreaga suprafaţă a mansardei (aproximativ 1.000 de metri pătraţi). Întregul imobil a fost evacuat din cauza degajărilor mari de fum. Surse din cadrul pompierilor au declarat că mansarda este construită din materiale uşor inflamabile, lucru care face intervenţia dificilă.

Mai multe echipaje medicale au fost trimise la locul incendiului pentru a trata răniţii. O femeie de 25 de ani, care a inhalat fum, a primit îngrijiri medicale şi a fost trimisă la Spitalul Sf. Pantelimon. Un alt bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică.

O a treia victimă, o femeie de aproximativ 30 de ani, care a inhalat monoxid de carbon, a fost transportată la Spitalul Alexandru Obregia. Alţi doi bărbaţi expuşi la fum au fost transportaţi la spital.

Imobilul are patru etaje, plus mansarda la care se manifestă incendiul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite