Incendiu puternic într-un bloc din Miercurea Ciuc. Nicio persoană nu a fost rănită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un incendiu a izbucnit la etajul unu al unui bloc din Miercurea Ciuc FOTO Adevărul
Un incendiu a izbucnit la etajul unu al unui bloc din Miercurea Ciuc FOTO Adevărul

Un număr de 24 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc după ce, duminică noaptea, a izbucnit un incendiu la primul etaj al unui bloc, unde era amenajat un bar. Flăcările s-au extins şi la câteva apartamente, însă nicio persoană nu a fost rănită.

La faţa locului s-au deplasat cinci echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Miercurea Ciuc, dar şi echipe de intervenţie ale Electrica şi Distrigaz, care au întrerupt furnizarea utilităţilor pe durata intervenţiei pompierilor. 

„Incendiul a izbucnit la etajul întâi al clădirii, unde funcţiona un bar şi apoi s-a propagat cu viteză pe verticală, la etajele superioare. A fost afectată o scară de bloc cu nouă apartamente în total, din care şase au fost afectate în mod direct de către incendiu”, a precizat, pentru, Mediafax şeful Gărzii de Intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Radu Monoranu.

Focul a fost stins după aproximativ trei ore şi jumătate.

Flăcările au distrus interiorul barului pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi, tâmplăriile balcoanelor şi ferestrelor celor şase apartamente situate la etajele superioare şi bunurile depozitate în terase.

Cauza incendiului, precum şi valoarea pagubelor produse în urma incendiului sunt în curs de stabilire.

Locatarii blocului susţin că focul ar fi fost pus intenţionat la barul care aparţine unui fost „locotenent” al controversatului om de afaceri harghitean, Csibi Istvan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite