VIDEO Incendiu de proporţii la acoperişul chiliilor Mănăstirii Roşiori din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţă, la chiliile Mănăstirii Roşiori, judeţul Suceava, arderea manifestându-se la aproape întreg acoperişul chiliilor.

Personalul mănăstirii s-a autoevacuat şi, deocamdată, nu sunt anunţate victime.

Incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru stingere. Intervenţia este extrem de dificilă din cauza suprafeţei mari afectate, din cauza necesităţii lucrului la înălţime şi dind cauza degajărilor mari de fum.

Clădirile la care se manifestă incendiu au parter, etaj şi mansardă, având o amprentă la sol de peste 1.400 de metri pătraţi.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au precizat că intervenţia este deosebit de dificilă, din cauza suprafeţei mari a construcţiei, a necesităţii de lucru la înălâime şi a fumului dens degajat din procesul de ardere.

Imagine indisponibilă

Iniţial la faţa locului au fost trimise 11 autospeciale, numărul acestora fiind suplimentat. Se acţionează în prezent cu 7 autospeciale ISU Suceava, 2 autoscări de lucru la înălţime, 1 ambulanţă SMURD şi 6 autospeciale ale serviciilor voluntare. 

Potrivit acestora, personalul mănăstirii s-a autoevacuat şi, deocamdată, nu sunt anunţate victime.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite