Incendiu la locomotiva unui tren InterRegio care circula pe ruta Bucureşti - Curtici - Viena, în judeţul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ISU
FOTO ISU

Locomotiva unui tren InterRegio care circulă pe ruta Bucureşti - Curtici - Viena a luat foc, joi seară, în zona gării Crăciunelu de Jos, judeţul Alba, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului. În tren se aflau aproximativ o sută de călători, care s-au autoevacuat. Circulaţia feroviară pe Magistrala 300 este întreruptă.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat că pe magistrala de cale ferată 300, la kilometrul feroviar 380+300 de metri, în zona staţiei CF Crăciunelu de Jos, judeţul Alba, trenul IR 12346-1, care se deplasează pe relaţia Bucureşti – Curtici – Viena, şi-a întrerupt deplasarea, după ce locomotiva acestuia a luat foc.

Circulaţia feroviară este întreruptă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Garda de Intervenţie Blaj intervine pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la compartimentul motor al locomotivei staţionate în gara Crăciunelu de Jos. 

„Din primele informaţii, incendiul se manifestă cu degajări de fum, fără flacără vizibilă. (...) În trenul afectat se aflau aproximativ 100 de călători, fara probleme medicale", a transmis ISU Alba.

Călătorii s-au autoevacuat.

Acolo au intervenit două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, fiind trimis şi un echipaj SMURD B2, iar incendiul a fost lichidat, fără probleme deosebite. O altă locomotivă va prelua garnitura pentru a transporta călătorii spre destinaţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite