Incendiu în Bamboo. Viceprimar Sectorul 2: Clubul nu avea autorizaţie de funcţionare, dar planul de acţiune la incendiu era avizat de ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu a declarat că nu exista o autorizaţie de funcţionare pentru Clubul Bamboo, iar în această lună urma să fie amendat pentru a doua oară. Acesta a precizat însă că planul de acţiune la incendiu al clubului era avizat de ISU.

„Clubul nu avea autorizaţie de funcţionare şi autorizaţie de construcţie recepţionată, acesta din urmă fiind şi motivul pentru care nu avea autorizaţie de funcţionare“, a spus viceprimarul pentru Digi 24, precizând că proprietarii clubului au fost amendaţi anul trecut din această cauză, urma o nouă amendă şi suspendarea activităţii. 

Dan Cristian Popescu a spus că nu ştia aceste lucruri, dar că le-a aflat sâmbătă dimineaţă, subliniind şi că ISU a avizat planul de acţiune în caz de incendiu al clubului Bamboo.

El a spus că Bamboo avea documentaţia pentru funcţionare, dar era incompletă: „Avea documentaţia depusă la noi, dar nu era completă. În luna ianuarie ar fi fost amendaţi, nu au ajuns la ei cei de la control“, a explicat Dan Cristian Popescu, citat de News.ro. 

În opinia sa, „clubul a funcţionat cumva şi cu bunăvoinţa autorităţilor din trecut“. „Nu cred că au avut vreodată toate actele în regulă“, a mai spus el.

Avocaţii administratorilor clubului Bamboo susţin că acesta avea toate documentele necesare funcţionării, conform normelor legale, că au fost respectate toate reglementările privind căile de acces şi de evacuare şi că toate dotările în caz de incendiu au fost funcţionale, după cum demonstrează şi numărul mic de persoane care au necesitat îngrijiri medicale şi faptul că acestea nu au suferit răni grave.

„Acest club a respectat toate obligaţiile legale în ce priveşte căile de acces şi de evacuare. Toate dotările privind evacuarea au fost funcţionale“, au spus avocaţii clubului. 

Aceştia susţin că există toate documentele necesare funcţionării clubului conform normelor legale în vigoare şi că toate lucrările făcute în club sunt realizate potrivit reglementărilor legale.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă dimineaţă la Clubul Bamboo din Capitală, iar în urma acestuia 38 de persoane au fost rănite, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Clădirea a fost distrusă în totalitate, iar până în acest moment nu se cunosc cauzele incendiului, nici dacă în interior au rămas persoane blocate. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis dosar penal pentru distrugere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite