Incendii în pădurile din Cernobîl. Ministerul Mediului: Autorităţile monitorizează situaţia, circulaţia aerului indică faptul că România nu va fi afectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Getty Images
Foto Getty Images

Ministerul Mediului transmite, duminică, într-un comunicat oficial, că autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl. Ca urmare a evaluărilor specialiştilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat.

Reacţia ministerului de la Bucureşti vine în urma apariţiei unor materiale de presă privind incendiile din regiunea centralei atomice de la Cernobîl, Ucraina.

Ministerul arată că autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din  padurile din apropierea zonei Cernobîl. 

”Ca urmare a evaluarilor specialistilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat.Totodată,  Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene - Monitorizarea Radioactivităţii de Mediu, care urmareste permanent indicatorii la nivel european a confirmat, in aceasta seară, că valorile de radioactivitate rămân în limite normale la nivelul intregului teritoriu european, inclusiv in Ucraina.

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi cei ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului monitorizează permanent evoluţiile şi vor prezenta rezultatele evaluărilor realizate la nivel european.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite