Imaginile disperării: românii au încercat să spargă uşa secţiei de votare din Haga. Poliţia a intervenit cu bastoane VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropierea orei de închidere a secţiei de votare din Haga, Olanda, a dus la o revoltă a oamenilor care aşteptau de câteva ore bune pentru a-şi exercita dreptul de vot. Mai mulţi români disperaţi că nu au ajuns să voteze au sărit gardurile în curtea ambasadei României la Haga şi au forţat uşa, determinând intervenţia forţelor de ordine.

Când secţia de votare s-a închis la Haga în faţa a sute de români, oamenii revoltaţi au încercat să spargă uşa, în timp ce strigau „Vrem să votăm“, dar poliţia olandeză a fost chemată la faţă locului şi a intervenit în forţă: cu bastoane şi câini. 

Intervenţia Poliţiei:

„Ora 21:00. 200 de oameni dintre care 60 încă în curtea ambasadei nu au apucat să voteze şi au avut uşile închise în nas. Este de înţeles frustrarea oamenilor care aşteptau şi de 5 ore pentru a vota. Uşile închise, a început oful prin strigăte genul „Vrem să votăm”, „Hoţilor” şi forţarea uşii ambasadei după atâta frustrare. Reprezentanţii ambasadei au sesizat poliţia, s-au mişcat rapid chiar, în 5 minute echipajul de crowd control era deja acolo. După două strigări de avertisment pe care nimeni nu le-a înţeles au început să lovească oamenii. Noi restul din interior le-am explicat reprezentanţilor şi rugat să stăm 5 minute şi nu să ne împingă în bulucul din faţă. Bineinteles că ne-au forţat pe poartă, împinşi, iar apoi a urmat duşul bastoanelor. Nu de alta, dar statul în ploaie nu a fost destul“, a povestit lex Moroşan pe Facebook. 

„#yeslavot Amsterdam, ora locala 17:00. Am reusit sa votez dupa 4+ ore.

Primarul de aici a venit să îşi ceară scuze tuturor celor care stăteau la coadă. Era furios. A vorbit cu ambasadoarea României la Haga să suplimenteze personalul care procesa buletinele. Ambasadoarea l-a refuzat. Primarul olandez îşi cerea scuze românilor votanţi şi declara furios că e profund nedemocratic să nu le asiguri oamenilor condiţii să poată vota.

A venit poliţia, a venit televiziunea.

Cei care lucrează la procesarea votului fac tot ce e uman posibil să ajute finalizarea“, a scris o româncă pe Facebook.

Răsturnare de situaţie la Munchen, unde Poliţia a luat măsuri pentru ca românii de la coadă să voteze: sistemul a fost blocat de la Bucureşti

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite