Imagini din fostul sediu al Comitetului Central al PCR: pot fi vizitate celulele, cabinetul lui Ceauşescu sau balconul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MAI a deschis publicului accesul în fostul sediu CC al PCR FOTO Inquam
MAI a deschis publicului accesul în fostul sediu CC al PCR FOTO Inquam

Marcel Vela, ministrul de Interne, a deschis publicului, duminică, pentru prima dată în istoria postdecembristă, clădirea în care a funcţionat Comitetul Central al Partidului Comunist Român şi în care se află acum Ministerul Afacerilor Interne.

GALERIE FOTO

”Este un moment important pentru că acolo a fost multă suferinţă, multă durere, opinia publică nu cunoaşte zona, locul prin care au trecut mulţi eroi ai neamului românesc. Era datoria mea, ca ministru al Afacerilor Interne, care minister are sediul în această clădire a fostului Comitet Central, să deschid porţile şi toţi românii să vadă prin ce suferinţe au trecut revoluţionarii, toţi cei care au luptat pentru democraţie şi libertate acum 30 de ani”, a declarat Vela, la Ziua porţilor deschise la Comitetul Central al PCR, conform Mediafax.

Clădirea MAI unde a funcţionat fostul CC al PCR este deschisă publicului Inquam Photos / George Calin

Mai mulţi foşti revoluţionari au vizitat balconul din care Ceauşescu a rostit ultimul discurs, cu ocazia deschiderii sediului fostului Comitet Central (CC) al Partidului Comunist Român (PCR) pentru vizitatori, eveniment din cadrul manifestărilor dedicate comemorării a 30 de ani de la decembrie 1989.

Revolutionari in balconul din care Ceausescu a rostit ultimul discurs FOTO Mediafax

FOTO Mediafax 

Ministrul de Interne a adăugat că cei care doresc pot veni duminică pentru a vizita cabinetul dictatorului, biroul de lucru, balconul, subsolurile, celulele de arest, izolatoarele. Publicul are acces în locuri precum arestul fostei Securităţi sau balconul de la etajul 1, de unde dictatorul Nicolae Ceauşescu s-a adresat pentru ultima dată românilor, potrivit MAI.

image

Ministrul de Interne a mai anunţat şi că transformarea unor zone într-un complex muzeal este o variantă pe care o ia în calcul.

”Este o variantă la care ne-am gândit. Trebuie să stabilim câteva criterii care ţin de obiectivul Ministerului cu privire la securitate şi la ce înseamnă un curs de vizitatori care să poată veni şi să vadă ce au simţit înaintaşii”, a spus el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite