Un băiat de 12 ani, elev la Liceul Teoretic „Horia Hulubei” din oraşul Măgurele -Ilfov, a murit în timpul orelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat în vârstă de 12 ani a murit la şcoala din Măgurele, judeţul Ilfov, după ce a făcut convulsii şi a intrat în stop cardio-respirator, echipajul medical încercând să îl resusciteze, însă fără a-l mai putea salva, a declarat, miercuri, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Reprezentanţii inspectoratului şcolar spun că băiatul avea probleme medicale, dar nu se ştia să aibă probleme cardiace.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Ilfov, Rada Dumitru, a explicat pentru "Adevărul" că băiatul era elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic "Horia Hulubei" din oraşul Măgurele, mama lui este educatoare la o grădiniţă din apropiere, iar tatăl este şofer de ambulanţă. 

"Mama obişnuia să-l lase de dimineaţă în jurul orei 7:30 la liceu. Băiatul avea probleme medicale, dar nu se ştia de probleme cardiace. Era un copil cuminte, bun la învăţătură. Tragedia s-a întâmplat în jurul orei 7:40 în această dimineaţă. Mai era un coleg cu el în clasă când s-a întâmplat asta", a spus inspectorul şcolar.

La rândul ei, inspectorul şcolar general Coca Codreanu a declarat că ”Băiatului i s-a făcut rău, asistenta şcolii era şi a intervenit, i-a acordat primul ajutor, a chemat ambulanţa, însă nu s-a mai putut face nimic. S-a vehiculat drept cauză infarctul”, a afirmat şeful ISJ Ilfov, precizând că la cabinetul medical al şcolii este doar asistent medical, nu şi doctor, ”din lipsă de personal”.

Codreanu a mai spus că femeia de serviciu a fost cea care l-a preluat pe copil de pe holul şcolii şi l-a dus în clasă, iar ulterior acestuia i s-a făcut rău: ”Copilul fost preluat de femeia de serviciu şi dus în clasă înainte de începerea orelor, în jurul orei 7.40, înainte de a i se face rău”.


Băiatul a făcut convulsii la şcoală şi a căzut, acesta fiind găsit în stop cardio-respirator de echipajul medical, care a ajuns la şcoală în aproximativ şase minute de la solicitare, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

Echipajul medical a încercat timp de aproximativ o oră să îl resusciteze pe băiat, însă acesta nu a mai putut fi salvat, a mai spus dr. Alis Grasu.

Potrivit unor surse medicale, tatăl băiatului este şofer la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, iar în noaptea de marţi spre miercuri a fost de serviciu.

Poliţia Ilfov a fost anunţată despre acest caz de către reprezentanţi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Claudia Burada.

În urma autopsiei se va stabili din ce cauză a decedat copilul şi dacă acesta suferea de vreo boală, a mai spus Claudia Burada.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite