IGPR: Verificări după ce Vlad Cosma a reclamat posibile falsificări ale testelor cu poligraful făcute la IPJ Buzău. Explicaţiile IPJ Buzău

IGPR: Verificări după ce Vlad Cosma a reclamat posibile falsificări ale testelor cu poligraful făcute la IPJ Buzău. Explicaţiile IPJ Buzău

Andreea Cosma Vlad cosma şi Mircea Cosma la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ICCJ FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţia Română anunţă că s-a constituit o echipă de control pentru a face verificări la IPJ Buzău, după ce deputatul PSD Andreea Cosma şi fratele acesteia au a reclamat că testele cu poligraful făcute acolo ar fi fost falsificate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectorul şef al IPJ Buzău Virgil Pantazi a declarat luni, referindu-se la afirmaţiile făcute de deputatul PSD Andreea Cosma şi de fratele acesteia conform cărora martori falşi erau trimişi de la DNA Ploieşti pentru a fi testaţi cu poligraful la Buzău, că există practica de a se face astfel de teste în alt judeţ şi că nu au existat contestaţii vizând activitatea psihologului care operează poligraful de la Buzău.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunţat încă de luni dimineaţă că vor fi făcute verificări la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, după ce şi deputatul Andreea Cosma, dar şi fratele acesteia au susţinut că, pentru susţinerea unor declaraţii mincinoase, martori falşi trimişi de la DNA Ploieşti erau testaţi cu aparatul poligraf de la Buzău, iar proba era prezentată în instanţă.

„Conducerea Poliţiei Române a dispus constituirea unei echipe de control, pentru verificarea aspectelor în cauză, semnalate la nivelul IPJ Buzău. Activitatea de verificare se efectuează sub coordonarea specialiştilor Direcţiei Control Intern şi a Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, anunţă luni IGPR.

Reprezentanţii instituţiei precizează că la IPJ Buzău, în perioada 2014-2017 au fost făcute 91 de testări cu aparatul poligraf, niciun rezultat nefiind contestat.

În funcţie de rezultatul verificărilor vor fi luate măsuri, mai spune Poliţia.

Inspectorul şef al IPJ Buzău, despre testările cu poligraful reclamate de fraţii Cosma: În mod constant se solicită astfel de lucrări şi la rândul nostru şi noi solicităm lucrări la alte inspectorate; nu au fost niciodată contestate

Inspectorul şef al IPJ Buzău Virgil Pantazi a declarat luni, că există practica de a se face astfel de teste în alt judeţ şi că nu au existat contestaţii vizând activitatea psihologului care operează poligraful de la Buzău.

"Încă de duminică seară am dispus constituirea unui colectiv condus de adjunctul meu care va avea ca obiect stabilirea şi clarificarea tuturor aspectelor semnalate. Mai mult, am solicitat IGPR specialişti din cadrul Institutului Criminalistic care să vină să completeze activităţile pe care le vom desfăşura noi pentru a clarifica pe deplin cele afirmate în aceste emisiuni. Tot atunci se va stabili si vechimea aparatelor de care s-a făcut vorbire", a explicat inspectorul şef al IPJ Buzău, Virgil Pantazi.

Întrebat de ce martori trimişi de la Ploieşti au făcut testul poligraf la Buzău, el a explicat: "În mod constant se solicită astfel de lucrări şi la rândul nostru şi noi solicităm lucrări la alte inspectorate".

Referindu-se la psihologul  care operează poligraful, Pantazi a spus vă acesta este "un ofiţer calificat care şi-a făcut treaba în mod constant şi că nici în situaţiile invocate în spaţiul public şi nici în alte situaţii nu au existat contestaţiii vizând activitatea sa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: