IGPR: Mii de tone de substanţe periculoase, confiscate de poliţiştii de la Serviciul Arme şi Explozivi în ultimele 9 luni - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de tone de substanţe periculoase, soluţii de protecţie a plantelor sau substanţe pirotehnice au fost indisponibilizate în 9 luni de către poliţiştii de la Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Astfel, în perioada ianuarie-septembrie 2020, în total, au fost desfăşurate 794 de acţiuni operative pe linie de explozivi şi substanţe periculoase, 2.249 de controale şi 102 percheziţii, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, pe parcursul activităţilor au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, peste 26 de tone de articole pirotehnice şi peste 900 de capse de iniţiere.

Au mai fost indisponibilizate aproape 2.000 de tone şi 2.752 de litri de substanţe periculoase, 522 de tone şi 5.206 litri de produse de protecţia plantelor, 331 de tone 13.159 de litri de deşeuri periculoase, precum şi 7.468 de proiectile.

„Din seria acţiunilor naţionale, exemplificăm:

  • Acţiunea naţională TOXCONTROL a fost demarată pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea ilegalităţilor săvârşite la regimul produselor de protecţie a plantelor şi substanţelor utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare. 
  • Acţiunea FOSFINA 2020 - poliţiştii au verificat modul de efectuare a operaţiunilor cu produse ce conţin fosfură de aluminiu şi cu îngrăşăminte cu azotat de amoniu.
  • Acţiunea FITOS 2020 a fost desfăşurată pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor, prin prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale sâvârşite la regimul produselor de protecţie a plantelor şi protecţia mediului”, mai arată IGPR.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite