IGPR: 130 de permise reţinute, vineri, pentru depăşirea vitezei cu peste 50 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 130 de şoferi au rămas, vineri, fără permis din cauză că au depăşit viteza regulamentară cu mai mult de 50 km/h, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de colegii de la ordine publică, au acţionat vineri sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere. Au fost monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, fiind folosite aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate "în cascadă".

Au fost prezenţi în stradă aproape 2.000 de poliţişti, dintre care 1.179 de la rutieră şi 815 de la ordine publică, care au utilizat 462 de aparate radar.

Poliţiştii au constatat 82 de infracţiuni, dintre care 65 la regimul circulaţiei şi au aplicat 9.806 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.109.072 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 6.320 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 112 pentru depăşiri neregulamentare şi 23 pentru consum de alcool.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 385 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 130 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au retras totodată 135 de certificate de înmatriculare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite