Igaş: 30.000 de angajaţi din MAI şi-au ocupat posturile pe pile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor a declarat, la Realitatea TV, că aproximativ 30.000 de angajaţi din MAI şi-au ocupat postul pe pile, iar dintre aceştia, 10.00 nu sunt suficient de bine pregătiţi.

Citiţi şi: Toţi cei care au participat la scandalul de la Deta sunt "interlopi" – este de părere ministrul Traian Igaş

"Pe parcursul anilor s-au angajat oameni şi pe alte criterii decât pe cele pe care ni le-am dorit noi. În ultimii 13 ani au intrat aproape 29.000 de oameni pregătiţi în şcolile noastre şi 63.500 au intrat din sursă externă. Haideţi să ne gândim că trăim în România şi haideţi să vedem oare câţi din cei 63.500 au intervenit să ajungă în structura statului? Din ceea ce cunoaştem, cred că undeva către jumătea acestei cifre sunt oameni care au beneficiat de acest sprijin. Cam 30.000 de oameni sunt angajaţi din sursă externă şi fără pregătire specifică muncii de poliţist.

O primă evaluare a celor care au intrat din sursă externă s-a făcut deja şi se materializează prin disponibilizarea celor 10.000. Cred că cei care vor pleca sunt cei mai slabi pregătiţi", a declarat Igaş.

Ministrul consideră că e normal ca cel care este mai slab pregătit să plece şi dă asigurări că evaluarea angajaţilor nu se va opri aici. De atfel, deşi recunoaşte că există cazuri în care poliţistul este complice cu interlopul, Igaş consideră că "fenomenul nu este atât de mare încât să ne creeze frisoane. În marea lor majoritate, poliţiştii sunt oameni decenţi, care îşi desfăşoară activitatea cu responsabilitate. Din păcate, am putut constata că avem şi oameni care fie nu se implică sută la sută în activitatea de poliţist, fie trece cu vederea, fie e complice cu interlopul. De fiecare dată am luat măsuri dure şi am încercat să controlăm fenomenul. Nu aş putea spune că problemele sunt rezolvate în totalitate, dar fenomenul e ţinut sub control", a mai spus el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite