Ieşit din arest, primarul din Jilava îl acuză de corupţie pe procurorul Tomiţă Neagu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Tomiţă Neagu a fost denunţat la DNA pentru fapte de corupţie FOTO ziarelive.ro
Procurorul Tomiţă Neagu a fost denunţat la DNA pentru fapte de corupţie FOTO ziarelive.ro

Procurorul Tomiţă Neagu a fost denunţat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de către primarul comunei Jilava, Adrian Mladin. El a fost acuzat de fapte de corupţie chiar de primarul care a fost arestat preventiv pentru fapte similare.

Aşa arată judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) în motivarea deciziei prin care au dispus cercetarea în libertate a fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, Tomiţă Neagu. 

„La data de 5 noiembrie 2012, la nivelul DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, a fost înregistrat denunţul formulat de numitul Adrian Mladin, primar al comunei Jilava, prin care acesta semnala grave acte de corupţie în care era implicat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, Neagu Tomiţă Ionuţ", arată Curtea de Apel Bucureşti.

În referatul de luare a măsurii de arestare preventivă se mai arată că, în urma anchetei efectuate la acea dată, au fost găsite probe care au confirmat faptele de corupţie denunţate. 

Tomiţă Neagu a fost reţinut de DNA pentru că a pretins un teren drept mită, în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare pentru un primar şi va fi judecat în libertate, decizia aparţinând Curţii de Apel Bucureşti.

Interdicţie de a părăsi localitatea

Magistraţii Curţii de Apel au respins cererea de arestare propusă de DNA, dar au dispus interdicţia de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii au făcut recurs, care va fi judecat la instanţa supremă.

Fostul prim-procuror de la Parchetul Cornetu a fost reţinut de DNA pentru că a pretins un teren drept mită, în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare în care era cercetat primarul comunei Jilava Adrian Mladin, care de altfel i-ar fi plătit magistratului şi un sejur în Las Vegas şi Beverly Hills (SUA).

Potrivit DNA, în perioada 2009-2010 Neagu ar fi pretins, acceptat şi primit de la primarul comunei Jilava, cu titlu de mită, bani şi bunuri, pentru soluţionarea favorabilă a dosarelor acestuia, aflate în lucru la unitatea de parchet condusă de procuror. 

Denunţătorul, acuzat de aceleaşi fapte

Primarul Comunei Jilava, Adrian Mladin, şi primarul oraşului Snagov, Apostol Muşat, au fost eliberaţi miercuri din arest, în urma unei hotărâri a instanţei supreme, edilii fiind cercetaţi timp de mai bine de un an în stare de arest preventiv pentru fapte de corupţie.

Anul trecut, în 14 februarie, primarii comunelor Jilava şi Snagov, Adrian Mladin şi Apostol Muşat, au fost deferiţi justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru o mită de milioane de euro cerută în cazul parcelării unor terenuri. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite