Iaşiul va avea o singură regie de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

au hotărât fuziunea celor două societăţi într-o singură regie. Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului, i-a solicitat şefului RATP, Maricel Ghercă, un plan de restructurare a regiei, astfel

au hotărât fuziunea celor două societăţi într-o singură regie. Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului, i-a solicitat şefului RATP, Maricel Ghercă, un plan de restructurare a regiei, astfel încât aceasta să devină profitabilă. "Trebuie să regândiţi politica de gratuităţi, deoarece toţi pensionarii beneficiază de facilităţi, lucru care este dificil pentru buget. Vreau ca într-o lună să veniţi cu un plan de rentabilizare a regiei", i-a spus primarul Nichita şefului regiei de transport.

Edilii vor un transport rentabil, dar datoriile regiei cresc în fiecare zi
Fosta societate Autobuzul, preluată acum de RATP, are datorii de 130 miliarde de lei. Pe de altă parte, troleibuzele şi tramvaiele merg şi ele în pierdere. şefii Iaşiului visează însă cu ochii deschişi la un transport care să fie rentabil, chiar dacă toată această activitate depinde aproape exclusiv de subvenţiile municipalităţii.
"Este ştiut faptul că Primăria a uitat să plătească o parte a subvenţiilor către RATP. Îi solicit primarului Nichita să facă acest lucru. Un sistem de transport care să aducă profit nu cred că este posibil", a spus Petru Movilă, deputat de Iaşi.
Recent, municipalitatea ieşeană a achiziţionat câteva zeci de autobuze MAZ, iar şefii oraşului ar dori ca şi reprezentanţii firmelor private să facă acelaşi lucru. "O colaborare cu privaţii ar fi benefică", a adăugat primarul Iaşiului. Deocamdată, însă, nu există un studiu privind viitorul transportului în Iaşi, datoriile regiei cresc zilnic, municipalitatea uită de plata subvenţiilor, iar şefii oraşului visează la o activitate rentabilă.

"Trebuie să regândiţi politica de gratuităţi, deoarece toţi pensionarii beneficiază de facilităţi, lucru care este dificil pentru buget"
Gheorghe Nichita

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite